Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Ιούλιος με xxsports 3on3 basketball

Ιούλιος με xxsports 3on3 basketball

0
Dodekanisos

Το Πρώτο XXSPORTS 3on3 Basketball Tournament είναι γεγονός. Ένα πρωτοποριακό τουρνουά που θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις και έχει ως σκοπό την αναβάθμιση του αθλήματος σε διάφορα χωριά του νησιού μας, καλύπτοντας τον ευρύτερο πυρήνα της Ρόδου. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να φέρουμε το μπάσκετ πιο κοντά σε απομακρυσμένα χωριά και τους ανθρώπους τους, οι οποίοι διψούν για αθλητισμό.

Αρχάγγελος, Αρχίπολη και Σορωνή ετοιμάζονται να υποδεχθούν όλους τους φίλους του μπάσκετ σε μια ξεχωριστή γιορτή της street κουλτούρας, γεμάτη μπάσκετ, εκπλήξεις και πλούσια δώρα.

Η τελική φάση θα διεξαχθεί σε γήπεδο της Πόλης, ενώ οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά και μέσα από το επίσημο κανάλι του XXSPORTS στο YouTube.

Έχεις έτοιμη ομάδα; Μην περιμένεις άλλο. Δήλωσε συμμετοχή και γίνε ένας από τους τυχερούς που θα ζήσει την εμπειρία και θα διεκδικήσει πλούσια δώρα μαζί με την παρέα του.

Πρόγραμμα Αγώνων
Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες και αντίστοιχα σε τρία διαφορετικά ανοιχτά γήπεδα του νησιού

3 και 4 Ιουλίου – Ανοιχτό Γήπεδο Μπάσκετ Λειβάδας Αρχαγγέλου

24 και 25 Ιουλίου – Ανοιχτό Γήπεδο Δημοτικού Σχολείου Αρχίπολης

7 και 8 Αυγούστου – Ανοιχτό Γήπεδο Λυκειου Σορωνής

Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε γήπεδο θα προκρίνονται αυτόματα στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στις 22 Αυγούστου στην Πόλη της Ρόδου (Ανακοινώσεις για το γήπεδο θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά της Σορωνής)
Στην τελική φάση θα προκριθούν επίσης οι δύο καλύτεροι τρίτοι από τα τρία αντίστοιχα τουρνουά
Οι ώρες και η κλήρωση των αγώνων θα καθοριστούν μετά την δήλωση συμμετοχών στο κάθε τουρνουά
Οι ομάδες που δεν εξασφάλισαν συμμετοχή στην τελική φάση από ένα τουρνουά, θα μπορούν επίσης να συμμετάσχουν και στο επόμενο
Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις στο τουρνουά του Αρχαγγέλου δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα δύο επόμενα. Το ίδιο ισχύει και για τις αντίστοιχες ομάδες στο τουρνουά της Αρχίπολης που δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό της Σορωνής. Οι συγκεκριμένες ομάδες εξασφαλίζουν απευθείας την πρόκριση τους στην τελική φάση.
Όροι συμμετοχής
Κάθε ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από τρεις έως πέντε παίκτες (μίνιμουμ-μάξιμουμ)
Δικαίωμα συμμετοχής θα έχει κάθε αθλητής που έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια της ηλικίας του (2007 και έπειτα)
Βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου κάθε αθλητής θα πρέπει να προσκομίσει στην γραμματεία αρνητικό Self Test για να μπορέσει να αγωνιστεί. Λειτουργούμε με ατομική ευθύνη, με γνώμονα την δική μας υγεία, αλλά και τον συνανθρώπων μας
Η συμμετοχή θα είναι 10 ευρώ ανά άτομο για όλη την διάρκεια του τουρνουά (μέχρι και την τελική φάση)
Κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει μέχρι τρεις εν ενεργεία μπασκετμπολίστες της στο ρόστερ της, ωστόσο μόνο δύο εξ αυτών μπορούν να αγωνίζονται ταυτόχρονα
Δηλώνετε συμμετοχή στα τηλέφωνα που έχουν ανακοινωθεί με : Όνομα ομάδας, υπεύθυνο ομάδας, τηλέφωνο επικοινωνίας. Θα ενημερωθείτε δύο μέρες πριν την μέρα διεξαγωγής του τουρνουά για την ακριβή ώρα που θα πρέπει να είστε στο γήπεδο. Στην γραμματεία του γηπέδου θα δηλώσετε τους παίκτες του ρόστερ σας.
Όλες οι ενδιαφερόμενες ομάδες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και δύο ημέρες πριν την διεξαγωγή του εκάστοτε τουρνουά. Μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη του κάθε τουρνουά θα πραγματοποιείται η κλήρωση από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης.
Κανονισμοί διοργάνωσης
Ο μέγιστος χρόνος παιχνιδιού είναι τα 10 λεπτά. Η πρώτη ομάδα που θα φτάσει στους 21 πόντους κερδίζει το ματς. Αν υπάρξει ισοπαλία με την λήξη του χρόνου, τότε θα ακολουθήσει δίλεπτη παράταση.
Ο χρόνος σταματά μόνο για την εκτέλεση ελευθέρων βολών
Οι ομάδες δικαιούνται ένα time out ενός λεπτού
Time Out λόγω τραυματισμού μπορεί να δοθεί μόνο από τον διαιτητή της αναμέτρησης
Η πρώτη κατοχή του παιχνιδιού καθορίζεται με το στρίψιμο ενός κέρματος
Σε κάθε κατοχή η μπάλα πρέπει να βγαίνει έξω από την γραμμή των τριών πόντων για να ξεκινήσει η ομάδα νέα επίθεση.
Όλα τα καλάθια μετρούν για έναν πόντο, ενώ έξω από την γραμμή των τριών πόντων, μετρούν για δύο. Για έναν πόντο μετρούν και οι ελεύθερες βολές
Μετά από την επίτευξη καλαθιού, η μπάλα αλλάζει κατοχή και πηγαίνει στην ομάδα που αμυνόταν
Μετά από φάουλ η επαναφορά γίνεται από την πλάγια γραμμή από την τελική γραμμή, όπως ορίζουν οι κανόνες του μπάσκετ 5 εναντίων 5. Το φάουλ πάνω στο σουτ τιμωρείται με εκτέλεση μιας βολής και το φάουλ έξω από την γραμμή των τριών πόντων τιμωρείται με εκτέλεση δύο ελευθέρων βολών.
Όταν μια ομάδα συμπληρώσει στο 10λεπτο πέντε ομαδικά φάουλ, έχουμε μια ελεύθερη βολή στον αντίπαλο
Παίκτης που θα συμπληρώνει πέντε ομαδικά φάουλ, αποβάλλεται από το ματς
Σκόπιμη καθυστέρηση του αγώνα (πάνω από 20 δευτερόλεπτα χωρίς σουτ) θα επιφέρει προειδοποίηση από τον διαιτητή της αναμέτρησης και εν συνεχεία αλλαγή κατοχής
Σε περίπτωση τεχνικής ποινής η αντιαθλητικού φάουλ, ο κανονισμός επιφέρει μια βολή και κατοχή της μπάλας στην ίδια ομάδα.
Για οποιοδήποτε άλλο κανονισμό αρμόδιος είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης και θα αποφασίσει βάσει των επίσημων κανονισμών της Ε.Ο.Κ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments