Αρχική Videos Διστακτική η Γερμανία να στείλει τα Leopard 2 στην Ουκρανία

Διστακτική η Γερμανία να στείλει τα Leopard 2 στην Ουκρανία

0

Η Γερμανία διέψευσε τις ουκρανικές ελπίδες ότι το Βερολίνο θα αποφασίσει τελικά την Παρασκευή να στείλει σύγχρονα άρματα μάχης στις δυνάμεις του Κιέβου, με τον Γερμανό υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ακόμη διεθνής συμφωνία για το θέμα, όπως γράφει σε ρεπορτάζ του το Politico.

Μιλώντας μετά από μια συνάντηση των υπουργών Άμυνας στην αμερικανική στρατιωτική βάση Ramstein στη Γερμανία, ο Πιστόριους είπε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει ακόμη συμφωνήσει σε ένα ουκρανικό αίτημα για τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2. «Δεν μπορούμε να πούμε σήμερα πότε θα έρθει η απόφαση για την πιθανή αποστολή τανκς Leopard και πώς θα μοιάζει», είπε στους δημοσιογράφους.

Αρκετοί ευρωπαίοι σύμμαχοι ζήτησαν δημοσίως από τη Γερμανία να χορηγήσει τουλάχιστον άδεια σε άλλες χώρες να δωρίσουν τα δικά τους άρματα μάχης Leopard – ένα απαραίτητο βήμα λόγω των περιορισμών στις εξαγωγές στα γερμανικής κατασκευής οχήματα. Ο Πιστόριους είπε ότι ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς χρειάζεται ακόμη να λάβει μια απόφαση σχετικά με αυτά τα αιτήματα. Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy επανέλαβε την έκκλησή του για τανκς λίγες ώρες πριν μιλήσει ο Πιστόριους. Η Ουκρανία επιμένει ότι χρειάζεται αυτά τα άρματα μάχης για να βοηθηθεί απέναντι στις Ρωσικές επιθέσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments