Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Διπλό τίτλου

Διπλό τίτλου

0
Dodekanisos

Καλά το είχε πει ο Βασίλης Δανιήλ κάποτε. Όταν μια ομάδα παίζει εναντίον μιας άλλης με δέκα παίκτες, τότε δε μπορείς να την αντιμετωπίσεις γιατί αποσυντονίζεσαι! Αυτό ακριβώς έπαθαν οι παίκτες του ΑΕΡΑ στην αναμέτρηση με την ΑΕ Κω στα Αφάντου (εξ αναβολής 12ης  αγωνιστικής), με τους Κώους να παίζουν για περίπου 40 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες, και όμως κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με σκορ 4-2. Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου, εντούτοις κατάφεραν να χάσουν το παιχνίδι από αλλεπάλληλα λάθη της άμυνάς τους, παρότι προηγούνταν 2-1!
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι είχαν σε μεγάλα κέφια το Μιχάλη Λυριστή, που έμοιαζε ότι θα το πάρει μόνος του το ματς. Πρώτο «χτύπημα» στο 8΄ με το Συμεωνίδη να «στρώνει» ωραία τη μπάλα στο Λυριστή, ο οποίος μπήκε από αριστερά στην περιοχή έκανε το πλασέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια τα αίματα «άναψαν» με τους παίκτες των δύο ομάδων να επιδίδονται σε διαγωνισμό τσαμπουκά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τους δύο προπονητές να ξεκινούν τη δική τους «παρτίδα» σκάκι από τους πάγκους. Η ισοφάριση ήρθε από (ποιον άλλο;) το Μπαρτσελό, που με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 45΄ έφερε το παιχνίδι στα ίσια.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκα πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε ότι θα τελείωνε το ματς. Στο 48΄ ο Λυριστής βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής του Καραμούτα, ο Νικολής πάσαρε με το κεφάλι, ωραίο γυριστό σουτ του Λυριστή και η μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπαρτσελό γίνεται αλλαγή και την ώρα που βγαίνει από τον αγωνιστικό χώρο βγάζει τη φανέλα του, με το διαιτητή Κατσιδώνη να του δείχνει (σωστά) τη δεύτερη κίτρινη και να τον αποβάλλει από το παιχνίδι. Παίζονται με δέκα παίκτες η Κως για το υπόλοιπο του παιχνιδιού, έκλεισε τους χώρους που οδηγούσαν στην εστία της και προσηλώθηκε στην αμυντική της οργάνωση. Ένα ξαφνικό μπλακ άουτ της άμυνας των γηπεδούχων από το 70΄ και έπειτα επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να κάνουν άνω-κάτω τη δεξιά πλευρά του ΑΕΡΑ και με το Σταματίου να σημειώνει δύο γκολ (73΄, 85΄) και να δίνει μια ασίστ (90΄) στο Μαργαρίτη για το 4-2 έφτασαν στη μεγάλη νίκη.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΡΑ: Καρπαθάκης, Γιώργου, Καλογήρου (71΄ Αντωνίου), Κατσαρής, Συμεωνίδης, Σαμαράς, Νικολής (78΄ Διακάκης), Μοσχής, Κυριαζής, Στεργαλλάς, Λυριστής
ΑΕ Κως: Καραμούτας, Ζαμάγιας, Δραμουντανής, Μαριάς, Δουλγεράκης, Φορτσέτι, Φυτάς, Σταματίου (91΄ Καραγιαννάκης), Μπαρτσελό, Αγγελόπουλος (82΄ Ελευθεριάδης), Καραγκιόζης (68΄ Μαργαρίτης)

Γιώργος Ράπτης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments