Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Φλόγα: Εθισμός στα μετάλλια!

Φλόγα: Εθισμός στα μετάλλια!

0
Dodekanisos

Με δυο χάλκινα μετάλλια από τη Φλόγα Ρόδου ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντρών – γυναικών στα Νέα Μουδανιά στη Χαλκιδική.
Η μεγάλη επιτυχία ήταν για την μικρή της παρέας της Φλόγας, την Αλέξια Σεβαστίδου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -48 κιλά της κατηγορίας γυναικών. Η Σεβαστίδου μόλις έκλεισε τα 17 χρόνια και στην πρώτη παρουσία που είχε δικαίωμα να αγωνιστεί ανέβηκε στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε την άνοιξη στην κατηγορία της. Είναι ένα μετάλλιο προοπτικής που δίνει το δικαίωμα στη νεαρή αθλήτρια να σκέπτεται την εθνική Ελλάδας με μεγάλη σιγουριά. Η Σεβαστίδου έχασε τον πρώτο αγώνα από μια αθλήτρια που είχε τα διπλά της χρόνια και στη συνέχεια νίκησε με ιπόν τον αγώνα στα ρεπεσάζ και τον μικρό τελικό για την κατάκτηση του μεταλλίου.  
Το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο το κατέκτησε η έμπειρη Άννα Χατζηνικολάου. Η Άννα,  αδελφή των προπονητών Μιχάλη και Σάββα Χατζηνικολάου, στα 41 της και με τέσσερα παιδιά, τόλμησε να αγωνιστεί σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα (στα -70 κιλά). Αγωνιζόμενη σε τρεις αγώνες κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών σε ένα ιδιαίτερα τιμητικό μετάλλιο συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειας ( οι κόρες της Σάντυ και Ηρώ Καραγιαννάκη είναι πολλές φορές πανελληνιονίκες ) και δείχνοντας τον δρόμο των μεταλλίων στα μικρά της αγόρια ( ο Χρήστος 13 χρονών, μπλε ζώνη και ο Αντρέας 8 χρονών ασχολούνται επίσης με το τζούντο).
Η Κατερίνα Μαυρομάτη στα -63 κιλά στην επανεμφάνιση της μετά από τρία χρόνια στα πανελλήνια πρωταθλήματα δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην κορυφή αλλά ήταν μια νέα ευκαιρία για την επαναφορά της στην αγωνιστική δράση. Η ίδια υπόσχεται ότι την επόμενη χρονιά θα είναι έτοιμη για την ψηλότερη θέση στο βάθρο των νικητών. Η Μαυρομάτη στον πρώτο της αγώνα ‘έπεσε’ πάνω στην καλύτερη αθλήτρια όλων των εποχών στο ελληνικό τζούντο, και φίλη της, Ιουλιέτα Μπουκουβάλα και έχασε φυσιολογικά. Στη συνέχεια νίκησε τον δεύτερο της αγώνα και έχασε στον μικρό τελικό από την Σοφρώνη, αθλήτρια της εθνικής.
 Η Ηρώ Καραγιαννάκη που σπουδάζει στην Καβάλα θα αγωνιζόταν στα -70 κιλά και παρά λίγο να είχαμε αγώνα μητέρας με κόρης. Δεν μπόρεσε να έρθει στην ζύγιση που είναι πάντα πρωί, λόγο των μαθημάτων της και της απόστασης από την Καβάλα στα Νέα Μουδανιά και δεν αγωνίστηκε στην κατηγορία της. Μόνο για την συμμετοχή αγωνίστηκε την δεύτερη ημέρα των αγώνων στην κατηγορία όπεν όπου έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν όλες οι σωματικές κατηγορίες βάρους. Έπαιξε σε ένα αγώνα και αποχώρησε λόγο τραυματισμού.
Στους άντρες είχαμε ολική επαναφορά για τον Στέλιο Καλησπέρη. Ο Καλησπέρης αγωνίστηκε αρχικά για άλλη μια συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση των ελληνικών τουρνουά. Με την ποιότητα που τον διακρίνει έλαμψε για άλλη μια φορά. Αγωνιζόμενος σε έξι αγώνες στα -81 κιλά πέτυχε τέσσερεις νίκες με εξαιρετικά ιπόν και έχασε δύσκολα σε δυο αγώνες. Ήταν εντυπωσιακός και ευχαριστήθηκε κάθε αγώνα του. Παρότι δεν ήταν αρκετά προπονημένος για μια μεγάλη διοργάνωση έδειξε ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε κάθε τουρνουά.
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου αγωνίστηκε στα -73 κιλά. Ήταν άτυχος καθώς έχασε στον πρώτο αγώνα και λόγο του μεγάλου αριθμού αθλητών στην κατηγορία του δεν έπαιξε δεύτερο αγώνα.
 Προπονητές της αποστολής της Φλόγας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αντρών – γυναικών ήταν ο Μιχάλης Κοντός και ο Μιχάλης Χατζηνικολάου.        
 Αξίζει να σημειωθεί ότι το πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξήχθη από προσωρινή διοίκηση στην ομοσπονδία του τζούντο. Μετά από πρόσφατες έρευνες βρέθηκε ένα τεράστιο έλλειμμα της τάξεως των 900.000 ευρώ από τις προηγούμενες διοικήσεις στο ελληνικό τζούντο. Στην τελευταία γενική συνέλευση δεν εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της ομοσπονδίας και όλα οδηγούνται σε εκλογές για νέα διοίκηση στις 22 Δεκεμβρίου του 2010. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments