Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου “Διπλό” τίτλου για τον Απόλλωνα Κ.

“Διπλό” τίτλου για τον Απόλλωνα Κ.

0
Dodekanisos

Σπουδαία νίκη με σκορ 4-2 επί του Κλεάνθη Παραδεισίου πέτυχε ο Απόλλωνας Καλυθιών στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου. Φωνάζουν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι τελείωσαν το παιχνίδι με εννέα παίκτες.

Ο Κλεάνθης ήταν καλύτερος από τον Απόλλωνα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, όμως μετά το 1-1 δεν κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να πάρει το προβάδισμα για την νίκη. Μετά το 65′ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πετύχουν δύο γρήγορα τέρματα και να καθαρίσουν την υπόθεση τρεις βαθμοί, παρότι ο Κλεάνθης μείωσε προσωρινά σε 2-3.

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και μόλις στο 6′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση φααουλ του Παλάζη, ο Φυλακούρης σηκώθηκε ψηλότερα όλων και με ωραία κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματα τους με το χαμένο τετ-α-τετ του Φώτη Χατζηβαλσάμη, ο οποίος νικήθηκε από τον Καστανάκη. Στο 18′ ήρθε η φάση που ξεσήκωσε το παιχνίδι. Ο Γεωργαλλής κινήθηκε ωραία στην περιοχή του Απόλλωνα και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Ροδίτη. Ο διαιτητής Κυρίτσης υπέδειξε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο παθών, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο “άρχοντας” το παιχνιδιού ακύρωσε το γκολ, καθώς θεώρησε πως ο επιθετικός του Κλεάνθη προσποιήθηκε την ώρα της εκτέλεσης. Η ισοφάρηση πάντως δεν άργησε να έρθει καθώς στο 26′ ο Χατζηκοσμάς με δυνατό σουτ εκτός της περιοχής νίκησε τον Ροδίτη για το 1-1.

Στην επανάληψη ο Κλεάνθης μπήκε φουριόζος, και μόλις στο 46′ ο Ατσίδης έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ροδίτη. Ένα λεπτό αργότερα μετά από γύρισμα ο Γεωργαλλής έκανε το πλασέ στην κίνηση, όμως ο Ροδίτης πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 54′ η ομάδα του Ανδρέα Σταύρου έχασε ακόμα μια ευκαιρία, όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Πελέκη, ο Αλεξανδρίδης έκανε το σουτ, το οποίο κατέληξε στο δοκάρι. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 59′ ο Μπαούρης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Καλαϊτζίδη. Μετά και την αποβολή του Μπαούρη, ο Απόλλωνας ανέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και στο 69′ κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όταν μετά από ωραία εκτέλεση φαουλ του Παλάζη, ο Μαθιός με ωραίο πλασέ στην κίνηση, νίκησε τον Καστανάκη για το 1-2. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Απόλλωνας πέτυχε και τρίτο τέρμα με σκορερ τον Γιώργο Καντιμοίρη. Η απάντηση του Κλεάνθη ήταν άμεση και στο 78′ ο Γεωργαλλής εκμεταλλέυτηκε την πάσα του Ατσίδη και με πλασέ πέτυχε το 2-3. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού αποβλήθηκε ο Γιαννίκος από πλευράς γηπεδούχων για έντονες διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή Κυρίτση, ενώ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Μαθιός “χόρεψε” την άμυνα του Κλεάνθη και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Το φίλμ του αγώνα:

6′ Φαουλ του Παλάζη κεφαλιά του Φυλακούρη 0-1.

11′ Σουτ του Χατζηβαλσάμη σε κόρνερ ο Καστανάκης.

18′ Ανατροπή του Γεωργαλλή από τον Ροδίτη. Το γκολ ακυρώθηκε.

26′ Ωραίο σουτ του Χατζηκοσμά στα δίχτυα 1-1.

46′ Σέντρα – σουτ του Ατσίδη στο οριζόντιο δοκάρι του Ροδίτη.

47′ Γύρισμα στην περιοχή, πλασέ του Γεωργαλλή, δύσκολη επέμβαση του Ροδίτη.

54′ Μπαλιά του Πελέκη στον Αλεξανδρίδη, σουτ του τελευταίου στο δοκάρι.

59′ Απευθείας κόκκινη στον Μπαούρη.

67′ Σουτ του Ατσίδη πάνω από τα δοκάρια.

69′ Φάουλ του Παλάζη, πλασέ στην κίνηση από τον Μαθιό 1-2.

73′ Σουτ του Καντιμοίρη στα δίχτυα 1-3.

78′ Πλασέ του Γεωργαλλή μέσα από την περιοχή 2-3.

92′ Κόκκινη κάρτα στον Γιαννίκο.

94′ Ωραία κίνηση από τον Μαθιό 2-4.

Συνθέσεις:

KΛΕΑΝΘΗΣ: Kαστανάκης, Μαριάς, Πελέκης (73′ Γιαννίκος), Μπαούρης, Κορκίδας, Μαϊλης, Ατσίδης, Αλεξανδρίδης, Χατζηκοσμάς (83′ Ζαχάρης), Γιατσιάτσος, Γεωργαλλής.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΥΘΙΩΝ: Ροδίτης, Σαχίνης, Νικολός, Καλτσής, Φυλακούρης, Γεωργιάδης (49′ Καλαϊτζίδης), Διακουράκης (87′ Γιορδαμνής), Καντιμοίρης, Μαθιός, Χατζηβαλσάμης, Παλάζης (89′ Ταντίκης).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments