Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ με όλα τα περιοριστικά μέτρα

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που αφορά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Οι νέοι περιορισμοί θα διαρκέσουν έως τις 2 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά τις αποφάσεις της Επιτροπής των Ειδικών.

Με βάση τα  νέα μέτρα προβλέπονται τα εξής:

  • Η μάσκα πλέον είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους ακόμα και στα γυμναστήρια και στα μπαρ. Συγκεκριμένα, κάποιος δεν χρησιμοποιεί τη μάσκα μόνο όταν καταναλώνει τροφή ή κάποιο ποτό.
  • Η διπλή μάσκα ή οι ενισχυμένες μάσκες (ΚΝ95) είναι πλέον υποχρεωτικές στα σουπερμάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Οι δημόσιες ή ιδιωτικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα δεν θα γίνουν σε καμιά περιοχή της χώρας. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται τα θεματικά πάρκα.
  • Όσοι μπαίνουν στη χώρα, πέρα από το τεστ που υποχρεούνται να έχουν πριν την είσοδο τους, θα πρέπει – μετά από ισχυρή σύσταση της επιτροπής- να υποβάλλονται σε επαναληπτικά τεστ τη δεύτερη και την τέταρτη μέρα από την ώρα που έρχονται στη χώρα μας.
  • Ισχυρή σύσταση κάνει επιτροπή για testing πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Όπως είπε ο υπουργός υγείας Θ. Πλεύρης, οι νεότεροι να βγουν, άλλα να προσέξουν τις επαφές τους με ευπαθή άτομα και ηλικιωμένους τις επόμενες μέρες από την έξοδο τους.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ το ΦΕΚ

Τέλος, αξίζει να υπενθυμιστεί ότι, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων όπως είπε θα συνεδριάσει εκ νέου στις 27 Δεκεμβρίου. Τότε είναι που θα εκτιμήσει την αποδοτικότητα των νέων μέτρων, αλλά -όπως εξήγησε- είναι έτοιμη να προτείνει από τις 3 Ιανουαρίου νέα μέτρα τα οποία έχει ήδη εισηγηθεί και θα ανακοινωθούν όταν κριθεί αναγκαίο.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments