Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ «Δίκαια μας τιμώρησαν»

«Δίκαια μας τιμώρησαν»

0
mixailidis_takis
Dodekanisos
Την πρώτη του επίσημη τοποθέτηση για την αποστολή της Ρόδου στο Isle of Wight έκανε σήμερα (Τετάρτη) ο διευθυντής του Ροδιακού Οργανισμού Αγώνων Νήσων (ΡΟΑΝ) Τάκης Μιχαηλίδης. Μίλησε για το θέμα της ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά και για την προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού από ορισμένους. Ιδού τι είπε:
«Όντως ήταν μια δύσκολη και άτυχη στιγμή για το νησί μας. Δυστυχώς σε κάθε συμμετοχή της Ρόδου επαναλαμβάνεται από το ίδιο άθλημα. Θα έπρεπε να ξεχωρίσουν όμως το εξής. Το ότι η διοργάνωση απευθύνεται σε αυτούς που την τιμούν. Η συμμετοχή είναι τιμητική και ουσιαστική. Το άθλημα που συμμετέχει και ο αθλητής είναι τιμή του που συμμετέχει με τα Εθνικά μας χρώματα σε μια διοργάνωση στο εξωτερικό. Είναι τιμή του, που ο τόπος του ξοδεύει κάποια χρήματα προκειμένου να υπάρξει αυτή ση συμμετοχή σε ένα διεθνή θεσμό που η Ρόδος τον έχει τιμήσει για έβδομη φορά. Την διοργάνωση αυτή είχαμε την τιμή να την διοργανώσουμε με τεράστια επιτυχία στο νησί μας. Νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχει προσφέρει πάρα πολλά και στην εισαγωγή νέων αθλημάτων και στην βελτίωση των αθλημάτων. Κυρίως όμως στην δημιουργία εγκαταστάσεων σε διάφορα αθλήματα που τις είχαμε ανάγκη. Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι δεν τους χωράει αυτός ο θεσμός. Να μην συμμετέχουν. Δεν φταίνε σε τίποτα ούτε τα άλλα αθλήματα ούτε και το νησί ολόκληρο να περνάει αυτή την δοκιμασία. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα που δυστυχώς δεν έγινε τις προηγούμενες φορές. Δεν μπορείς κατ’ εξακολούθηση να μένεις στο απυρόβλητο.»

-Πιστεύεις ότι υπάρχει μια προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού από την πλευρά των ποδοσφαιριστών προκειμένου να δικαιολογήσουν την στάση τους στο παιχνίδι με το Jersey;
«Δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν μπορεί τώρα να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται για σοβαρή διοργάνωση την στιγμή που δέκα αθλήματα δηλώνουν κάτι διαφορετικό. Η διοργάνωση που κάναμε στη Ρόδο, τί έχουν να πουν; Το ποδόσφαιρο έφθασε στον τελικό. Αναδειχθήκαμε δεύτερη δύναμη. Κάναμε εγκαταστάσεις. Δεν είναι σοβαρά αυτά. Είναι φαντάσματα;»

-Υπάρχουν περιστατικά που έγιναν στο παιχνίδι με το Jersey και έχουν μείνει ατιμώρητα. Για παράδειγμα ένας ποδοσφαιριστής του Jersey έδειξε τα γεννητικά του όργανα και κάποιοι άλλοι προκαλούσαν. Γιατί δεν τιμωρήθηκαν και αυτά τα περιστατικά;
«Συμφωνώ αλλά αν έτυχε ο διαιτητής να μην αντιληφθεί τα γεγονότα αυτά δεν μπορώ εγώ να τον υποχρεώσω να το κάνει.»

-Πιστεύεις ότι τα όσα λέγονται περί μίσους απέναντι μας και περί ενός σχεδίου «στησίματος στην γωνία» που λέγεται εντόνως, έχουν κάποια βάση;
«Η εκτελεστική που αποφάσισε το δήλωσε ξεκάθαρα. Ότι η τιμωρία έχει να κάνει και με την γενικότερη παρουσία του ποδοσφαίρου από το 1999. Δεν το έκρυψε αυτό. Έλαβε υπόψιν της και τις προηγούμενες διοργανώσεις. Ο θεσμός έχει μια συνέχεια. Δεν είναι αποσπασμένη η μία διοργάνωση από την άλλη. Η επιτροπή έκρινε ότι έπρεπε να τιμωρηθεί έτσι η Ρόδος για να μας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσουμε τον χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Μην μου πείτε ότι παρόμοια περιστατικά δεν συμβαίνουν και στο τοπικό ποδόσφαιρο; Ξέρουμε πολύ καλά ότι γίνονται. Άρα είναι γενικότερα μια ποδοσφαιρική κουλτούρα την οποία κουβαλάμε και την εξάγουμε δυστυχώς. Πιστεύω ότι δίκαια μας τιμώρησαν.»

-Έχει ειπωθεί πως η διοργάνωση είχε πάρα πολλά προβλήματα. Με έλλειψε νερού στα γήπεδα, γιατρών, διαδικτύου και άλλα.
«Το θέμα είναι ότι οι διοργανωτές αντιμετώπισαν ένα μεγάλο πρόβλημα με τον ανέλπιστο αριθμό συμμετεχόντων. Το διαδίκτυο κυριολεκτικά …βούλιαξε.  Ήταν τόσο πολλοί χρήστες που δύσκολα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Τα λεωφορεία που προβλέφτηκαν ήταν τελικά λίγα με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα και με τις μεταφορές. Αυτό το αντιμετωπίσαμε όλοι. Όσον αφοράς τους γιατρούς, οι διοργανωτές δικαιολογήθηκαν ότι χρειάστηκαν περισσότερες εγκαταστάσεις και δεν μπορούσαν να επανδρώσουν όλα τα γήπεδα.»

-Θα έχει επιπτώσεις το νησί;
«Η διαδικασία του απολογισμού που θα κάνει το νησί είναι σε εξέλιξη. Θα μας κοινοποιηθεί και θα πράξουμε ανάλογα. Τους έχουμε πει προφορικά κάποια θέματα και θα δούμε αν χρειαστεί να επέμβουμε και ενστάσεις γιατί δεν θέλουμε να γίνουν ανάλογα λάθη και στις επόμενες διοργανώσεις.»

-Συμφωνείς ότι η διοργάνωση του Isle of Wight ήταν μακράν η χειρότερη από το 1999 που συμμετέχουμε στον θεσμό;
«Στα σημεία που αναφέραμε πριν, μπορώ να πω ναι. Όχι όμως γενικότερα. Το ότι ανταποκρίθηκε σε έναν τόσο μεγάλο όγκο συμμετεχόντων είναι σημαντικό. Σε πολλά σημεία η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν κατά πολύ βελτιωμένη από τις προηγούμενες.»

-Το τελευταίο διάστημα μπαίνει ολοένα και περισσότερο το θέμα συμμετοχής μας στον θεσμό των Island Games. Τι απαντάς πάνω σε αυτό;
«Ο θεσμός αυτός είναι μια διεθνής διοργάνωση και είναι ένα κίνητρο για να βελτιώνονται τα γήπεδα και να δημιουργούνται καινούργιες εγκαταστάσεις. Δίνει την ευκαιρία να διεθνοποιούνται κάποια αθλήματα τα οποία δεν βγαίνουν από το νησί.»

-Κάποιοι θεωρούν ότι είναι λίγο πρόκληση στους καιρούς που ζούμε να διοργανώνουμε μια αποστολή που έχει κόστος αρκετές χιλιάδες ευρώ…
«Το κόστος της αποστολής στο Isle of Wight έφθασε στις 75.000 ευρώ. ‘Έγιναν σημαντικές περικοπές. Νομίζω ότι σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Κατανοούμε ότι υπάρχει μια κρίση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να διαγραφούμε από την παρουσία μας σε μεγάλους θεσμούς και μεγάλες διοργανώσεις. Με νύχια και με δόντια πρέπει να κρατηθούμε μέσα από περικοπές και μειώσεις. Πρέπει να μην αποχωρήσουμε όμως από τους θεσμούς. Παρά τα αρνητικά που προσάπτονται στην αποστολή, θέλω να πω ότι οι αθλητές των εννέα υπολοίπων αθλημάτων έχουν να μας πουν ότι ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση. Ότι συμμετείχαν και χάρηκαν την συμμετοχή τους. Πιστεύουν ότι είναι ένας στόχος και μια τιμή για κάθε αθλητή που συμμετέχει σε αυτήν. Νομίζω ότι αυτοί που συμμετείχαν έτσι όπως πρέπει έχουν να πουν μόνο θετικά. Θα έπρεπε να ερωτηθούν να τοποθετηθούν και αυτοί. Είναι άδικο να εμφανίζεται μόνο το ποδόσφαιρο με τις δικές του εκτιμήσεις προς τα έξω.»

Δημήτρης Δραγάτης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments