Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Διεθνής μαραθώνιος στη Ρόδο

Διεθνής μαραθώνιος στη Ρόδο

0
marathonios afisa
Dodekanisos

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για τον Μαραθώνιο της Ρόδου  που θα διεξαχθεί πιλοτικά φέτος στις 12 Οκτωβρίου 2014. Ο Μαραθώνιος τελεί υπό της αιγίδα του Δήμου Ρόδου, του ΔΟΠΑΡ και του ΠΡΟΤΟΥΡ και στόχος είναι να καθιερωθεί ως ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, που θα προσελκύσει μαραθωνοδρόμους, ερασιτέχνες αθλητές αλλά και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, σε περιόδους μη τουριστικής αιχμής. Φέτος διοργανώνεται πιλοτικά τον Οκτώβριο, ενώ από το 2015 θα πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο.
Ο Μαραθώνιος διοργανώνεται από τον βραβευμένο Αμερικανό  αθλητή Wayne Kurtz, ο οποίος πέρα από τα προσωπικά του ρεκόρ, έχει ιδρύσει την μη κερδοσκοπική εταιρεία Run for Books και διοργανώνει πλήθος Μαραθώνιων σε όλο τον κόσμο. Στα πλαίσια της διοργάνωσής του αγώνα της Ρόδου ο κος Wayne Kurtz και ο ομογενής κος George Zara, πρόκειται να επισκεφτούν την Ρόδο από 8 ως 12 Αυγούστου για να συντονίσουν τις τελικές προετοιμασίες. Θα επισκεφθούν  τον Δήμαρχο Ρόδου την Παρασκευή 8 Αυγούστου, ενώ το Σάββατο πρωί θα έχουν συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους όλων  των εμπλεκόμενων στην διοργάνωση φορέων ΔΟΠΑΡ, ΣΕΓΑΣ, ΠΡΟΤΟΥΡ, Γραφείου Τουρισμού Ρόδου, Εθελοντές Σαμαρείτες κ.α. 
Όπως τόνισε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μαριέττα Παπαβασιλείου, η οποία εκπροσωπεί τους διοργανωτές στην Ρόδο:
“Το πρότυπο μας είναι ο Μαραθώνιος της Κύπρου, που στήθηκε και αυτός από τον κο Wayne Kurtz και τις αρχές της Λεμεσού. Ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια με την συμμετοχή 70 δρομέων και φέτος τον Μάρτιο 2014 έφτασε  τις 7.000 συμμετοχές, έχοντας καθιερωθεί πλέον ως ένας από τους πιο αγαπητούς και δημοφιλείς Μαραθώνιους στην Μεσόγειο. 
Η επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου απαιτεί όχι μόνο ιδέες αλλά κυρίως πράξεις και τόλμη. Στόχος είναι ο Μαραθώνιος της Ρόδου να σηματοδοτήσει την προσπάθεια ανοίγματος της χειμερινής περιόδου και να καθιερωθεί ως χειμερινό γεγονός της περιόδου Νοεμβρίου -Μαρτίου. Αν καταφέρουμε να συνδέσουμε μεγάλα γεγονότα με tour operators, αεροπορικές εταιρίες ή και οργανισμούς που διαθέτουν τα δικά τους δίκτυα πωλήσεων, θα δημιουργήσουμε το πακέτο που χρειάζεται για να μπούμε στον παγκόσμιο χάρτη σαν προορισμός που μπορεί να ανταπεξέλθει στις απατήσεις  του χειμερινού τουρισμού. Ήδη συζητάμε  με μεγάλους tour operators  του εξωτερικού την προοπτική αυτή, αλλά και την χορηγία του Μαραθωνίου με την οργάνωση πακέτων από το εξωτερικό για συμμετοχή σε αυτόν. 

Έχοντας λοιπόν στον νου μας αυτόν τον στόχο, ξεκινάμε φέτος πιλοτικά να στήσουμε ένα δελεαστικό Μαραθώνιο που θα αναδείξει τις ομορφιές του νησιού μας και σταδιακά θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Για αυτό θέλουμε αν και πιλοτικός, ο πρώτος μας αυτός Μαραθώνιος να είναι άψογα οργανωμένος με την υποστήριξη όλων των τοπικών αρχών, των αθλητικών σωματείων, των φορέων και των ΜΜΕ, για να δείξουμε τι μπορεί να προσφέρει ο τόπος μας και στον τομέα αυτό. Έχουμε ως Ρόδος, την εμπειρία της διοργάνωσης πολλών μεγάλων αθλητικών γεγονότων, έχουμε ανθρώπους με γνώσεις και όραμα, υπέροχες φυσικές ομορφιές, άριστο  κλίμα και εξαιρετική τουριστική υποδομή, δηλαδή όλες τις προϋποθέσεις για να δημιουργήσουμε και να καθιερώσουμε  ένα εξαιρετικό Μαραθώνιο!  Το στοίχημα είναι να συντονιστούμε όλοι μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις για την επίτευξη αυτού του κοινού στόχου και αν τον πετύχουμε κερδισμένη θα είναι Ρόδος και μόνο αυτή!

Γιατί η Ρόδος αξίζει να έχει  έναν σπουδαίο Μαραθώνιο και είναι στο χέρι όλων μας να τον αποκτήσει!”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments