Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Διευθυντής ξενοδοχείου έκανε και τον…οδοντίατρο

Διευθυντής ξενοδοχείου έκανε και τον…οδοντίατρο

0
Dodekanisos

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή και πρόστιμο 2.000 ευρώ,επεβλήθη από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, σε ημεδαπό διευθυντή ξενοδοχείου, που κρίθηκε ένοχος αντιποίησης αρχής μετά από καταγγελία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος γιατί λειτουργούσε κατάστημα εντός του οποίου προέβαινε σε λευκάνσεις δοντιών. Ο ίδιος ισχυρίστηκε, ότι στο εξωτερικό είχε δει καταστήματα της εταιρείας magicwhite και θέλησε να δοκιμάσει κάτι παρόμοιο στη Ρόδο.

Όταν αντελήφθη ότι δημιουργείται νομικό θέμα με την λειτουργία τέτοιων επιχειρήσεων, έκλεισε μόνος του το κατάστημά του, το οποίο ουσιαστικά λειτούργησε μόνο ένα μήνα.

Από την μεριά του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος που προέβη στην καταγγελία, αναφέρει ότι η λεύκανση δοντιών ως παρέμβαση στην στοματική κοιλότητα  συνιστά οδοντοτριακή πράξη, πρέπει να γίνεται από οδοντίατρο, να χρησιμοποιούνται κατάλληλα και ασφαλή υλικά, να ακολουθούνται τα επιστημονικά πρωτόκολλα και μετά από την συναίνεση του ενδιαφερομένου να λαμβάνει χώρα σε εξουσιοδοτημένα κέντρα που πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Οποιαδήποτε εκτροπή από τα παραπάνω συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία των ασθενών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments