Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Διευκρινίσεις για τους ελέγχους στις καντίνες

Διευκρινίσεις για τους ελέγχους στις καντίνες

0
Dodekanisos

Ρήξη στα ενδότερα της δημοτικής αρχής, προκάλεσε έγγραφο του αντιδημάρχου Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα, Εμπορίου, Επιχειρηματικότητας, Υποστήριξης των Επενδύσεων και Απασχόλης κ. Γ. Πόκκια, στην αστυνομία και τον εισαγγελέα, στο οποίο ζητά την λήψη εκ του νόμου προβλεπόμενων ενεργειών σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Καντίνες).

Με το συγκεκριμένο έγγραφο έχει ήδη δρομολογηθεί προκαταρκτική εξέταση για 6 καντίνες του Δήμου Ρόδου, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αντιδημάρχου έχουν μετατραπεί σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με μόνιμες κατασκευές και κτίσματα.

Ωστόσο, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Δώρος Κωνσταντίνου, θεωρεί ότι όλως αναρμοδίως επιλήφθηκε ο κ. Πόκκιας του συγκεκριμένου ζητήματος για το οποίο υπεύθυνη είναι η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, κι ότι όλο αυτό έχει στόχο τον ίδιο, καθώς αφορά και καντίνα ιδιοκτησίας του αδελφού του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Γεώργιος Πόκκιας, σε επιστολή που απέστειλε στα ΜΜΕ αναφέρει τα εξής:

”Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε δημοσίευση στα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης  με τίτλο ″Καντίνες Μετατράπηκαν σε Καταστήματα″, στο οποίο αναφέρεται ότι σαν Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, υπέβαλα αναφορά στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και κοινοποίηση στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, στο Δήμαρχο κτλ, οτι λειτουργούν καντίνες άνευ αδείας και άρα είναι παράνομες.

Για τη πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να παραθέσω τα πραγματικά γεγονότα για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις στο αναγνωστικό κοινό. Το Α.Τ. Αφάντου σε γενόμενο έλεγχο που πραγματοποίησε αυτοβούλως στις 3/06/2017, διαπίστωσε λειτουργία 6 καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος – καντίνες (όπως αναφέρονται), χωρίς σχετική άδεια, στη περιοχή ευθύνης του, και απέστειλε πρακτικό των παραβάσεων στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με κοινοποίηση στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ν.Α, τη Διεύθυνση Εμπορίου του Δήμου, της οποίας πολιτικά προΐσταμαι, τη Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. και τη Δ.Ε. Αφάντου, για να επιληφθούν για τα περαιτέρω στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.
Η Διεύθυνση Εμπορίου του Δήμου Ρόδου έχει την ευθύνη αδειοδότησης και ελέγχων σε τροχήλατες καντίνες στις παραλίες του Νησιού. Με βάση αυτή μας την ευθύνη και με τη σύμφωνη γνώμη της Νομικής μας Υπηρεσίας, προχωρήσαμε σε επιτόπου ελέγχους των καταστημάτων που η Αστυνομία έλεγξε, και διαπιστώσαμε ότι δεν πρόκειται για καντίνες, οπότε δεν εμπίπτουν ενέργειες στα πλαίσια της δικιάς μας αρμοδιότητας.
Στη συνέχεια ενημερώσαμε εγγράφως την Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και όλες τις Υπηρεσίες που είχε κοινοποιηθεί το έγγραφο του Α.Τ. Αφάντου, για το γεγονός της αναρμοδιότητας μας για αυτές τις υποθέσεις.
Μετά από όλα αυτά, είναι σαφές οτι το έγγραφο μας δεν επέχει θέση αναφοράς και καταγγελίας στην ΕΛΑΣ, στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κτλ για παράνομες καντίνες αλλά απάντηση σε υπηρεσιακή αλληλογραφία, που το Α.Τ. Αφάντου ξεκίνησε.
Αυτά, για την αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών και των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών.

Με εκτίμηση,
Ο Αντιδήμαρχος
Ανάπτυξης
Γιώργος Πόκκιας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments