Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Διάσωση προσφύγων στη Λέβιθα

Διάσωση προσφύγων στη Λέβιθα

0
Dodekanisos

Επιχείρηση διάσωσης για περίπου 90 πρόσφυγες που βρίσκονταν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής από τις λιμενικές αρχές στη θαλάσσια περιοχή 5 ναυτικά μίλια βόρεια από τη νησίδα Λέβιθα μεταξύ Λέρου και Αμοργού στο Ικάριο πέλαγος.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος και δυο φορτηγά πλοία. Στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι 5-6 μποφόρ και υπάρχει έντονος κυματισμός.

Τελικά, η επιχείρηση είχε αίσιο τέλος, με τους 94 πρόσφυγες να μεταφέρονται στο λιμάνι της Λέρου και το ιστιοφόρο να ρυμουλκείται από τα πλοία που έσπευσαν για βοήθεια.

H επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκε  απογευματινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση ιστιοφόρου σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Ικαρίας .
Άμεσα, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ξεκίνησε επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στην οποία συμμετείχαν, τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δύο Φ/Γ πλοία.
Το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε, λίγο αργότερα, στη θαλάσσια περιοχή 5 ν.μ. βόρεια από νησίδα Λέβιθα και οι ενενήντα τέσσερις (94) αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο Φ/Γ πλοίο «URANUS L» σημαίας Σιέρα Λεόνε και στη συνέχεια συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τους μετέφερε στο αγκυροβόλιο Λέρου όπου κατέπλευσε ασφαλώς πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Οι ανωτέρω αλλοδαποί, αποβιβάστηκαν  από το εν λόγω Φ/Γ πλοίο με την συνδρομή του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν  στο λιμένα Λακκί Λέρου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments