Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Διαρκής κινητοποίηση, επαγρύπνηση και συνεργασία Αρχών και πολιτών για την αντιμετώπιση του...

Διαρκής κινητοποίηση, επαγρύπνηση και συνεργασία Αρχών και πολιτών για την αντιμετώπιση του κινδύνου των δασικών πυρκαγιών

0
Dodekanisos

Σε κλίμα συνεργασίας και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των κρατικών Υπηρεσιών (Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, Αστυνομίας Λιμενικού, Στρατού, Δασικών Υπηρεσιών) και των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης (Δήμος ΡόδουΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ., Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ν.Αι.) πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε για σήμερα το πρωί 31.7.2018 στα γραφεία της Π.Ν.Αι. ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος.

Έγινε αποτίμηση των μέχρι σήμερα ενεργειών και δρομολογήθηκαν καινούριες δράσεις. Επιβεβαιώθηκε η διαρκής προσπάθεια και επαγρύπνηση των αρμοδίων με την Πολιτική Προστασία αρχών και οι συνεχείς δράσεις ενημέρωσης για θέματα της αντιπυρικής περιόδου.

Προτεραιότητα αποτελεί η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, της διαφύλαξης των περιουσιών και η προστασία του περιβάλλοντος. Ως εκ τούτου καλούνται ταυτόχρονα οι πολίτες να είναι σύμμαχοι και ευαισθητοποιημένοι στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαφύλαξη των δασών και υπενθυμίζουμε:

  • να συνεργάζονται με τις αρχές, να μην πανικοβάλλονται και να ενημερώνονται για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας από την ιστοσελίδα http://www.civilprotection.gr και από το έντυπο υλικό που διανέμεται συχνά στο κοινό καθώς και στα Κ.Ε.Π.,

  • οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων καλούνται να καθαρίζουν τα εντός και εκτός οικισμού οικόπεδά τους από ξερόχορτα και οποιαδήποτε καύσιμη ύλη. Ιδιαίτερη βάση να δοθεί στις περιοχές μίξης δασών με κατοικίες,

  • να μη μετακινούνται άσκοπα εντός δασικών περιοχών,

  • να μην ανάβουν φωτιά για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. ψησταριές κ.λπ.) εντός δασικών περιοχών,

  • η καύση κλαδιών και ξερόχορτων απαγορεύεται ρητά καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δηλ. από 1.5.2018 – 31.10.2018.

Επίσης ενημερώνουμε ότι αυξήθηκαν οι περιπολίες σε δασικές περιοχές και έχουν στελεχωθεί όλα τα πυροφυλάκια.

Τέλος επισημάνθηκε η καθοριστιστική συμβολή των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών.

  • Εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξουν συναντήσεις εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινου με τις εθελοντικές οργανώσεις και τις υπόλοιπες Υπηρεσίες στο νησί της Ρόδου, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά της Π.Ε. Δωδεκανήσου, ενώ την Πέμπτη 2.8.2018 θα παραστεί στο έκτακτο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Ρόδου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments