Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Διαμαρτυρία Δημάρχου Ρόδου για την υποβάθμιση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Διαμαρτυρία Δημάρχου Ρόδου για την υποβάθμιση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

0
Dodekanisos

Δόθηκαν στην δημοσιότητα προ ημερών οι αλλαγές που επέρχονται  στα σχολεία του νησιού, με κάποια από αυτά να υποβαθμίζονται και κάποια άλλα να αναβαθμίζονται, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας κος Γιώργος Γκιουτζιαμάνης.

Τα σχολεία που αναβαθμίζονται είναι: Το 22ο ΝΓ πόλεως Ρόδου από 2/θέσιο σε 3/θέσιο,το ΝΓ Παστίδας από 2/θέσιο σε 3/θέσιο και το 2ο (δεύτερο) ΝΓ Ιαλυσού από 3/θέσιο σε 4/θέσιο.

Το μόνο δημοτικό σχολείο που υποβαθμίζεται σε τριθέσιο από εξαθέσιο που είναι σήμερα, είναι το 10ο εντός της Μεσαιωνικής Πόλης, που δεν άφησε ασυγκίνητο τον δήμαρχο κ.Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε εντόνως προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ολόκληρη η επιστολή του δημάρχου, έχει ως εξής:

Με την υπ. αριθμ. Δ1/97115/23-06-2017 (ΦΕΚ Β’ 2153) KYA του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας, και Θρησκευμάτων και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών υποβαθμίζεται το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, ευρισκόμενο στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, από 6θέσιο σε 3θέσιο. Με την απόφαση αυτή διαφωνούμε πλήρως και αιτιολογημένως, εκφράζοντας την αγανάκτησή και την έντονη διαμαρτυρία μας.
Είναι άκρως σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι:
1. Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ένα μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας της Ουνέσκο, αποτελεί την πλέον ζωντανή και πυκνοκατοικημένη μεσαιωνική πόλη παγκοσμίως, με περισσότερους από 3.000 μόνιμους κατοίκων και έδρα επιχειρήσεων που απασχολούν περί τους 3.000 εργαζόμενους

2. Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου είναι το μοναδικό σχολείο εντός της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

3. Στο συγκεκριμένο σχολείο λειτουργεί πιλοτικό διαπολιτισμικό πρόγραμμα με το οποίο φοιτούν παιδιά της κοινότητας των Ρομά συνεισφέροντας τα μέγιστα στις διαδικασίες ένταξης των μελών της κοινότητας στην τοπική κοινωνία

4. Στο ίδιο πλαίσιο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στο σχολείο αυτό με τη στήριξη μόνο του Δήμου και εθελοντών αφού δεν εγκρίθηκε η δημιουργία Τάξης Υποδοχής, φοιτούν παιδιά μουσουλμάνων προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι διαμένουν σε μια άτυπη δομή φιλοξενίας του Δήμου, έχοντας παράλληλα ως δεδομένο ότι η Μεσαιωνική Πόλη είναι παραδοσιακά ο τόπος κύριας κατοικίας μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο

5. Τα στατιστικά στοιχεία φοίτησης υποδεικνύουν αυξητική τάση στους συμμετέχοντες μαθητές τα τελευταία δυο χρόνια παρά τη συνεχή μείωση των μαθητών εδώ και τριάντα χρόνια

Αξιότιμε Υπουργέ,

Η υποβάθμιση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου στη Μεσαιωνική Πόλη από 6θέσιο σε 3θέσιο θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε σύντομο χρονικό διάστημα στο κλείσιμό του αφού θα αδυνατεί να προσφέρει ακόμα και τις βασικότερες υπηρεσίες εκπαίδευσης. Είναι δεδομένο ότι αυτό θα έχει αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου.
Ως Δημοτική Αρχή εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην απόφαση αυτή. Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να μην ολοκληρωθεί η υποβάθμιση αυτή και ζητούμε άμεσα συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο παρεμβάσεις που θα έχουν γνώμονα την αναβάθμιση της προσφοράς υπηρεσιών παιδείας στους κατοίκους της Ρόδου.

Ο Δήμαρχος Ρόδου
Φώτης ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments