Αρχική Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου Δέσμευση Καρίκη για την ΕΠΣΔ

Δέσμευση Καρίκη για την ΕΠΣΔ

0
Dodekanisos

“Το 10% του ποσού του τεχνικού προγράμματος του Δήμου θα δοθεί για τα γήπεδα”

Την αμέριστη συμπαράσταση του στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου αμέσως μετά τις εκλογές, υποσχέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Στράτος Καρίκης κατόπιν επίσκεψης του στα γραφεία της Ένωσης. Ο κ. Καρίκης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Παναγιώτη Διακοφώτη και από τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης για τα προβλήματα και ανέλυσε το πλάνο που θα ακολουθήσει από την επόμενη ημέρα των εκλογών. Ειδικότερα, είπε:

«Βλέπω τον Δήμο σε μια εντελώς διαφορετική λειτουργία από αυτή που είναι σήμερα. Θέλω αυτή η συνάντηση που κάνουμε τώρα να γίνεται και μετά. Θεωρώ ότι ο Δήμαρχος είναι ο υπηρέτης ενός τόπου, βλέπει τα προβλήματα από κοντά και έχει και μια άμεση επαφή. Αυτό που έχει συμβεί, να πάμε από την πλήρη στήριξη των σωματείων στο τίποτα, είναι ένα μεγάλο λάθος. Να είστε σίγουροι ότι ένα σημαντικό κονδύλι του Δήμου θα πηγαίνει στο ποδόσφαιρο. Είναι πλέον υποχρέωση του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας να συνεισφέρουν. Θα επιδιώξω μέσα από το νομοθετικό πλαίσιο που θα υπάρξει, να συνεισφέρει ο Δήμος και η Περιφέρεια σε ετήσια βάση. Θα ξέρετε από πριν ποια είναι τα χρήματα που θα παίρνετε».

Σχετικά με τις αθλητικές υποδομές είπε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:
«Η γνώμη μου είναι ότι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο Δήμος επί τόσα χρόνια μέσα από το μεγάλο τεχνικό πρόγραμμα που έχει, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Τα τελευταία τρία χρόνια βλέπω μια κινητικότητα από την Περιφέρεια και τον Γιώργο Χατζημάρκο όμως υπήρξε συνολικά μια μεγάλη απουσία από τις αθλητικές υποδομές και από τον Δήμο και από την Περιφέρεια. Αν τα τελευταία δέκα χρόνια έμπαινε ένα σημαντικό κονδύλι, η Ρόδος αυτή τη στιγμή θα είχε πολύ καλές εγκαταστάσεις. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι έχουμε 46 εκατομμύρια αυτή τη στιγμή στο τεχνικό πρόγραμμα και δεν υπάρχει ο τρόπος να δοθεί το 10 τις εκατό για τα γήπεδα. Με εμάς όλα αυτά θα σταματήσουν. Εσείς είστε αυτοί που θα μας καθορίσετε τις προτεραιότητες που πρέπει να ακολουθηθούν και να είστε σίγουροι ότι στο τέλος της τετραετίας, η Ρόδος θα έχει μια διαφορετική εικόνα όσον αφορά τα γήπεδα»

Ο κ. Καρίκης αναφέρθηκε και στο θέμα των ιατρείων των γηπέδων:
«Είναι υποχρέωση μας να ασχοληθούμε σοβαρά. Μέσα στις προλήψεις που θα γίνουν θα είναι και οι Δημοτικοί γιατροί και θα είναι και στην διάθεση της ΕΠΣΔ για τα ιατρεία των γηπέδων».

Ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ, επεσήμανε και τα εξής:
«Εμείς εκλεγόμενοι, θα ξεκινήσουμε από τον Ιούνιο ένα ευρύ διάλογο. Θα αφορά το κάθε χωριό όπου θα γίνει μια συνάντηση όπου και θα μας εκφέρουν την άποψη τους σχετικά με το τι είναι αυτό που θέλουν να γίνει. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ασφαλώς εντάσσεται και το ποδόσφαιρο. Οι Δήμαρχοι πρέπει να καταλάβουν ότι πλέον είναι απαραίτητο να δώσουν τις αρμοδιότητες που πρέπει στα τοπικά συμβούλια και όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους, ούτως ώστε και οι μικρές ανάγκες που έχει το κάθε γήπεδο να μπορέσουν να καλυφθούν. Η όλη διαδικασία πρέπει να αλλάξει. Ο Δήμος και ο Δήμαρχος πρέπει να έρθει κοντά σε όλους τους φορείς».

Video από την επίσκεψη του Στράτου Καρίκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments