«Δεν υπάρχει περιορισμός στα όνειρα!»

0
iakovidou maria

Μία από τις πλέον έμπειρες αθλήτριες του Α.Σ.Τ.Ι.Ρ. είναι και η Μαρία Ιακωβίδου, η οποία προετοιμάζεται μαζί με τις συμπαίκτριες της για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Η ίδια μίλησε για τη νέα χρονιά, τους στόχους αλλά και το γυναικείο ποδόσφαιρο. «Θεωρώ ότι η ομάδα μας είναι σε πολύ καλό σημείο. Το καλοκαίρι έφυγαν δύο κορίτσια, η Λίντα Χέλστρομ που επέστρεψε στη Σουηδία και η Νίκη Μιχαλοπούλου, που πήρε μεταγραφή για τον Ατρόμητο. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό, γιατί τα κορίτσια που έφυγαν από τον Α.Σ.Τ.Ι.Ρ. πήγαν σε καλές ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται στην ομάδα μας. Εμείς λοιπόν ‘’αντιμετωπίσαμε’’ αυτές τις απουσίες με την απόκτηση της Laura van Leeuwen και της Μαριέττας Φιλιππάκου, οπότε υπάρχει πάλι ένα ομοιογενές σύνολο. Δουλεύουμε ομαδικά και αυτό είναι κάτι που μας βγαίνει θετικά στο γήπεδο. Ο βασικός μας στόχος είναι η παραμονή στη Β’ Εθνική. Υπάρχουν αθλήτριες μικρής ηλικίας σε καλό επίπεδο και αυτές αποτελούν τη ‘’μαγιά’’ ώστε να υπάρχει μέλλον στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Για μας δεν υπάρχει περιορισμός στα όνειρα. Σημασία έχει να κάνουμε αξιοπρεπείς εμφανίσεις σε όλα τα παιχνίδια. Σημασία δεν έχει μόνο η νίκη, αλλά να κερδίζεις το χειροκρότημα ακόμη κι αν χάσεις με ψηλά το κεφάλι. Θέλουμε να ευχαριστηθεί ο κόσμος το ποδόσφαιρο που θα παίξουμε, να έχουμε καλές συνεργασίες, να βγάλουμε μία ωραία εικόνα και να έχουμε ήθος σε όλα τα παιχνίδια», είπε η Μαρία Ιακωβίδου, η οποία αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
«Η Β’ Εθνική είναι μία πρόκληση για όλα τα κορίτσια, διότι αγωνίζονται πολλές ισχυρές ομάδες. Φέτος το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο ισχυρό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα ο Ο.Φ.Η. δεν είναι ομάδα Β’ Εθνικής, αφού έχει πάρει τη μισή ομάδα του Εργοτέλη και είναι το φαβορί του ομίλου για την άνοδο».
Όσον αφορά τον προπονητή Αλέξανδρο Κολιάδη, η Μαρία Ιακωβίδου είπε: «Ο κόουτς θα μπορούσε να δουλέψει σε όποια ομάδα της Ρόδου επιθυμούσε. Η ομάδα είναι όμως καλοστημένη απ’ όλες τις απόψεις και τον προσέλκυσε. Θεωρώ ότι έχει να προσφέρει πολλά σε μία γυναικεία ομάδα. Είναι πολύ μεγάλη η βοήθεια του και αποτελεί φάρο για τα μικρότερα κορίτσια. Φυσικά θα πρέπει να κάνω ιδιαίτερη αναφορά και στον προπονητή μας πέρσι Βαγγέλη Χατζηαντωνίου, ο οποίος δούλεψε πάρα πολύ και τα αποτελέσματα φάνηκαν στο γήπεδο».