Αρχική Επικαιρότητα Ιατρική Σχολή Αθηνών: Χωρίς ασθενείς με covid θα λειτουργούν κλινικές

Ιατρική Σχολή Αθηνών: Χωρίς ασθενείς με covid θα λειτουργούν κλινικές

0
Dodekanisos

Με έγγραφο που κοινοποιήθηκε σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής, Ιατρική Σχολή Αθηνών ανακοίνωσε πως δεν θα δέχεται ασθενείς με covid. Το έγγραφο στάλθηκε στα νοσοκομεία των Αθηνών την περασμένη εβδομάδα μεταξύ 13 – 17 Σεπτεμβρίου 2021 και όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών επί της ουσίας δεν θα γίνονται δεκτοί από εδώ και πέρα ασθενείς με covid στις πανεπιστημιακές κλινικές αλλά θα παραπέμπονται για νοσηλεία αποκλειστικά σε κλινικές του ΕΣΥ.

“Η αιτιολογία που προβάλλεται είναι επιεικώς νηπιώδης, αντιεπιστημονική και έωλη. Δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των πανεπιστημιακών κλινικών οι εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των εξειδικευμένων ιατρικών πράξεων για λοιπές παθήσεις επιτελείται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των πανεπιστημιακών κλινικών η εκπαίδευση. Το 75% των ειδικευόμενων γιατρών εκπαιδεύεται σε τμήματα του ΕΣΥ” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Αττικόν, το οποίο οποίο αποτελεί αιχμή του δόρατος για την αντιμετώπιση της πανδημίας με τεράστια συνεισφορά στη διαχείριση των ασθενών covid, είναι Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Αν όντως σταματήσει να δέχεται ασθενείς με covid, τότε  αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην Αττική και όχι μόνο. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το news247.gr στο Υπουργείο Υγείας υπάρχει σχετική αναστάτωση αλλά θεωρείται πως δεν μπορεί να αποφασίσει η Ιατρική Σχολή μια τέτοια εξέλιξη. Επίσης τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία “συνεποπτεύονται” από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments