«Δεν θα αναπτυχθούν Δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία»

0
Dodekanisos

Δυτικά στρατεύματα δεν θα αναπτυχθούν στην Ουκρανία, επέμεινε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αφού ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Σύμφωνα με τον Scholz, ήταν σαφές στη συνάντηση στο Παρίσι ότι οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν καμία όρεξη να στείλουν στρατιώτες για να υποστηρίξουν το Κίεβο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συγκέντρωση των υποστηρικτών του Κιέβου στη γαλλική πρωτεύουσα τη Δευτέρα, ο Μακρόν είχε δηλώσει ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», παρά το γεγονός ότι «δεν υπάρχει συναίνεση σήμερα για αποστολή, με επίσημο τρόπο, στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας». Υποστήριξε περαιτέρω ότι μια ρωσική νίκη στη σύγκρουση θα ήταν σημαντικό πλήγμα για την ευρωπαϊκή συλλογική ασφάλεια. Αυτή η εκτίμηση επαναλήφθηκε αργότερα από τον Γάλλο πρωθυπουργό Gabriel Attal. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Φράιμπουργκ, ο Σολτς τόνισε ότι «δεν θα υπάρχουν χερσαία στρατεύματα, ούτε στρατιώτες σε ουκρανικό έδαφος, που θα σταλούν εκεί από ευρωπαϊκές χώρες ή χώρες του ΝΑΤΟ» στο μέλλον.

Επεσήμανε επίσης ότι επί του παρόντος απαγορεύεται στο ενεργό δυτικό στρατιωτικό προσωπικό να συμμετέχει στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Scholz, οι ηγέτες που συναντήθηκαν στο Παρίσι τη Δευτέρα ήταν «ομόφωνοι όσον αφορά αυτό το ερώτημα». Απαντώντας στις δηλώσεις του Μακρόν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προειδοποίησε ότι «σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να μιλήσουμε για την πιθανότητα, αλλά μάλλον για το αναπόφευκτο μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments