«Δεν θα αφήσουμε τον Πούτιν να επιβάλει όρους ειρήνης στην Ουκρανία!»

0
Dodekanisos

«Η Ρωσία κάνει λάθος αν πιστεύει ότι η Γερμανία θα σταματήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία!». Η δήλωση αυτή ανήκει στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και έγινε κατά την διάρκεια παρουσίας του στα εγκαίνια της έκθεσης βιβλίου της Λειψίας. Ο ίδιος τόνισε ότι «η Γερμανία δεν θα αφήσει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να αλλάξει βίαια τα σύνορα της Ουκρανίας ή να επιβάλει όρους ειρήνης. Και αυτό αποτελεί δέσμευση», είπε χαρακτηριστικά ο Σολτς.

«Δεν θα δεχτούμε μια υπαγορευμένη ειρήνη σε βάρος της Ουκρανίας. Ο νόμος είναι ισχυρότερος από τη βία. Ο Πούτιν προσπάθησε να παραβιάσει αυτή την αρχή με την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022. Δεν θα τον αφήσουμε να ξεφύγει από αυτό», είπε.

Ο Scholz επέμεινε ότι η υποστήριξη της Γερμανίας στην Ουκρανία στη σύγκρουση με τη Μόσχα δεν θα μειωθεί και ότι το να περιμένει κανείς διαφορετικά θα ήταν «λάθος υπολογισμός».

Ο Σολτς έκανε τα σχόλιά του καθώς προετοιμαζόταν για μια σύνοδο κορυφής της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Τα κύρια θέματα συζήτησης θα περιλαμβάνουν τις προσπάθειες για ενίσχυση της βοήθειας προς την Ουκρανία, καθώς και την απάντηση του μπλοκ στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει κέρδη στο πεδίο της μάχης τις τελευταίες εβδομάδες και ο αρχηγός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν προειδοποίησε την Τρίτη ότι η ίδια η επιβίωση της Ουκρανίας θα κινδυνεύσει εάν η Δύση αποτύχει να παράσχει περισσότερα όπλα στο Κίεβο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments