Αρχική Videos “Δεν μπορεί να είσαι υγειονομικός και να εργάζεσαι χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού”

“Δεν μπορεί να είσαι υγειονομικός και να εργάζεσαι χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού”

0
Dodekanisos

«Δεν μπορεί να είναι κάποιος γιατρός και υγειονομικός και να εργάζεται χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού σε νοσοκομείο», τόνισε σε νέες δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.  Μιλώντας στην ημερίδα ygeiamou, έδειξε για μια ακόμα φορά αμετακίνητος στις θέσεις του τονίζοντας και τα εξής:

«Είμαι περήφανος για όσες αποφάσεις έλαβα γιατί ήταν αποφάσεις ωφέλιμες για τον πληθυσμό και όχι δημοφιλείς. Διαπιστώνω και τώρα ότι υπάρχει φοβία από τους πολιτικούς αλλά και τους υγειονομικούς για να συγκρουστούν με όσους εκφράζουν αντιεπιστημονικές θέσεις. Γιατί δεν είναι επιστημονική θέση να μην εμπιστεύεσαι την επιστήμη μέσα στην πανδημία κορωνοιού. Η προσωπική μου θέση είναι ότι όποιος δεν εμβολιάζεται σε μία τέτοια περίοδο, όπως η πανδημία, αλλά και γενικά, δεν μπορεί να υπηρετήσει το σύστημα υγείας και τον ασθενή».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος ως υπουργός εισηγείται την απόλυση τους γιατί «είναι επικίνδυνοι» και ξεκαθάρισε δε ότι όσο διαρκεί η κατάσταση της επιδημίας κορωνοιού στη χώρα μας, θα ισχύσει η απόφαση του ΣτΕ ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν θα επιστρέψουν στα νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιριών ανέφερε ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να στηριχθεί ο κλάδος με άλλα κονδύλια, προανήγγειλε όμως ότι θα καταβληθεί προσπάθεια στήριξης μέσα από τον έλεγχο της κατανάλωσης των φαρμάκων και μέσα από τις διαπραγματεύσεις των εταιριών με τη σχετική επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τις τιμές των φαρμάκων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments