Αρχική Videos “Δεν επιτρέπουμε στην ΕΕ να …μας σπρώξει σε πόλεμο!”

“Δεν επιτρέπουμε στην ΕΕ να …μας σπρώξει σε πόλεμο!”

0

Καταγγελία ότι η χώρα του πιέζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να στείλει όπλα στην Ουκρανία, έκανε με δηλώσεις του ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto! Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι υπουργοί του μπλοκ συμφώνησαν να στείλουν πυρομαχικά αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις δυνάμεις του Κιέβου.

«Αυτή τη φορά οι Βρυξέλλες θέλουν να στείλουν πυρομαχικά στην Ουκρανία», έγραψε ο Szijjarto στη σελίδα του στο Facebook. «Η πίεση αυξάνεται συνεχώς πάνω μας, αλλά δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας σπρώξει σε πόλεμο», πρόσθεσε. Ο Szijjarto ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, στην οποία επιτεύχθηκε συμφωνία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για πυρομαχικά για την Ουκρανία, ανέφερε το AFP, επικαλούμενο διπλωμάτες. Η συμφωνία θα κάνει το μπλοκ να δεσμεύει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την αγορά πυρομαχικών από τα ήδη εξαντλημένα αποθέματα των κρατών μελών και ένα άλλο δισεκατομμύριο για την αγορά οβίδων 155 χιλιοστών.

Ο Szijjarto και ο πρωθυπουργός Viktor Orban καταδίκασαν τις δίδυμες πολιτικές των Βρυξελλών για κυρώσεις στη Μόσχα και τις παραδόσεις όπλων στο Κίεβο, υποστηρίζοντας ότι καμία δεν βοήθησε στον τερματισμό της σύγκρουσης και ότι και οι δύο έχουν πλήξει την ευρωπαϊκή οικονομία. Ως μέλος της ΕΕ, η Ουγγαρία εξακολουθεί να είναι συμβαλλόμενο μέρος στις κυρώσεις της ΕΕ, αλλά ο Όρμπαν έχει δεσμευτεί να ασκήσει βέτο σε οποιεσδήποτε κυρώσεις στην πυρηνική βιομηχανία της Ρωσίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments