Αρχική Videos Έπαιξε με …τη φωτιά ο Μακρόν, δεν πέρασε για λίγο η πρόταση...

Έπαιξε με …τη φωτιά ο Μακρόν, δεν πέρασε για λίγο η πρόταση δυσπιστίας!

0

Έπαιξε με τη …φωτιά ο Εμμανουέλ Μακρόν και γλίτωσε για …εννέα ψήφους μιας και 278 Βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της πρότασης δυσπιστίας και της ανατροπής της κυβέρνησης, κάτι που θα μπορούσε να γίνει αν ψήφιζαν υπέρ 287 Βουλευτές! Η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε στο Γαλλικό κοινοβούλιο μετά από την αντιδημοφιλή συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που εξακολουθεί να προκαλεί πολύ έντονες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα. 

Σημειώνεται ότι μια δεύτερη πρόταση, που υποστηρίχθηκε μόνο από την ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση, δεν συγκέντρωσε αρκετές ψήφους. Ακόμα όμως και έτσι, το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας, ουσιαστικά αυξάνει την πίεση στον Μακρόν να αποσύρει την συγκεκριμένη μεταρρύθμιση. Μιλώντας πριν από τις ψηφοφορίες, ο κεντρώος βουλευτής Charles de Courson (Τσάρλς Ντε Κουρσόν), ένας από τους συντάκτες της διακομματικής πρότασης, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μακρόν για έλλειψη «θάρρους» κατά τις κοινοβουλευτικές συζητήσεις.

Οι προτάσεις δυσπιστίας προτάθηκαν την περασμένη εβδομάδα αφού ο Μακρόν ενέκρινε τη χρήση ενός αμφιλεγόμενου συνταγματικού ελιγμού την Πέμπτη για να παρακάμψει μια ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων. Ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να αυξήσει τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 από 62, σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσει τους λογαριασμούς του υπερχρεωμένου κρατικού συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments