Σε περίπτωση που είχατε ποτέ μια συζήτηση γύρω από τις marketing τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε στην επιχείρηση σας, θα έχει πάρει το αυτί σας τον όρο SEO. Ίσως έχετε ακούσει ότι το SEO μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα στην προώθηση μιας επιχείρησης. Τι μπορεί όμως να προσφέρει και γιατί είναι τόσο σημαντικό;
Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να τη δώσει μια έμπειρη εταιρεία digital marketing, όπως η GIM Agency που χάρη στις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει πάνω στη προώθηση ιστοσελίδων SEO, γνωρίζει όλα τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην οργανική απόδοση μιας επιχείρησης.

Τι είναι η προώθηση ιστοσελίδων SEO;

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι μηχανές αναζήτησης, πρώτα “διαβάζουν” μια σελίδα και στη συνέχεια την “αξιολογούν” και την κατατάσσουν, στα οργανικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τη σχετικότητα που θεωρούν πως έχει με την αναζήτηση που έχει πραγματοποιήσει ένας χρήστης.
Η προώθηση ιστοσελίδων SEO (Search Engine Optimization) λοιπόν, αποτελεί τη διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει μια σελίδα να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Μάλιστα, θεωρείται από πολλούς ειδικούς ως ένα απαραίτητο εργαλείο που βοηθά την επιχείρηση να αποκτήσει μεγαλύτερη online παρουσία, αλλά και μια από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές marketing που μπορεί να επιλέξει μια επιχείρηση την σύγχρονη εποχή.

Γιατί όμως το SEO είναι τόσο σημαντικό για μια επιχείρηση;

Αύξηση του traffic στη σελίδα
Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος του οργανικού traffic μιας σελίδας προέρχεται από τις μηχανές αναζήτησης. Καθώς ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ανθρώπων πραγματοποιεί αναζητήσεις καθημερινά, η υψηλή εμφάνιση στα οργανικά αποτελέσματα θα βοηθήσει μια επιχείρηση να ξεχωρίσει μέσα στον ανταγωνισμό και να αυξήσει τον αριθμό των επισκέψεων μιας σελίδας.

Οι ειδικοί που θα αναλάβουν λοιπόν το SEO για την προώθηση της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να έχουν στη διάθεση τους ένα πλήθος εργαλείων που θα τους βοηθήσει να γνωρίζουν το είδος των αναζητήσεων που πραγματοποιούν οι χρήστες, προκειμένου να προσαρμόσουν την στρατηγική τους στις ανάγκες της επιχείρησης και να ενισχύσουν τον αριθμό των επισκέψεων της σελίδας σας.

Περισσότερα conversions σε τοπικές αναζητήσεις

Οι τοπικές αναζητήσεις, όπως λέει και το όνομα τους, περιλαμβάνουν αναζητήσεις που πραγματοποιούνται σε επίπεδο μιας πόλης, ή μιας περιοχής. Παράδειγμα αποτελεί το “ψυχολόγος Νέα Σμύρνη”. Δημοφιλείς τεχνικές για την βελτιστοποίηση μιας σελίδας στις οργανικές αναζητήσεις αποτελούν το optimization της σελίδας και του περιεχομένου, καθώς και η προσθήκη σε regional listings, όπως το Google Business Profile. Με τον τρόπο αυτό το κοινό σας μπορεί να σας βρει πιο εύκολα και να έρθει σε επαφή μαζί σας για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

Αποτελέσματα με μεγάλη χρονική διάρκεια

Τα αποτελέσματα του SEO είναι ορατά από τους πρώτους ακόμη μήνες έναρξης της στρατηγικής, με τα αποτελέσματα της να διαρκούν έως και χρόνια. Ακόμη και οι πιο απλές ενέργειες μπορούν να δράσουν θετικά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Όσο πιο πολλές προσπάθειες καταβάλλονται για την καλή απόδοση των ενεργειών, τόσο πιο εύκολα μπορεί να ανέβει μια σελίδα ψηλά στα rankings και να διατηρήσει τη θέση της.

Αύξηση του ROI

Όσο σημαντικά είναι όλα τα παραπάνω, εξίσου σημαντικό είναι και το ROI, δηλαδή η απόδοση της επένδυσης. Η GIM Agency εγγυάται πως μέσα από την προσαρμογή όλων των απαραίτητων SEO τεχνικών σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης σας, θα βρεθεί η κατάλληλη μέθοδος για την άνοδο της σελίδας σας στα οργανικά αποτελέσματα και την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει μια επιχείρηση.

Γνώση όλων των αλλαγών και των updates πάνω στο SEO

Οι εξελίξεις στο SEO αλλάζουν διαρκώς. Τα διαρκή updates των αλγορίθμων της Google μπορούν να επηρεάσουν τα οργανικά αποτελέσματα διαφόρων αναζητήσεων. Οι γνώσεις γύρω από τις αλλαγές στα updates των αλγορίθμων, οι εξελίξεις γύρω από το digital marketing γενικότερα, καθώς και οι γνώσεις για τη σωστή εφαρμογή τους θα βοηθήσουν μια επιχείρηση να βρεθεί μπροστά από τον ανταγωνισμό και να κερδίσει την εύνοια των μηχανών αναζήτησης.

Από το 2009, η GIM Agency αποτελεί ιδανική λύση για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να δει άμεσα αποτελέσματα. Οι SEO experts της GIM Agency έχουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από όλα τα νέα trends στον κόσμο του digital marketing, καθώς και όλο το απαραίτητο know how για την προώθηση μιας ιστοσελίδας.

Επικοινωνήστε σήμερα με την GIM Agency και οι experts στην προώθηση ιστοσελίδων SEO θα σας βοηθήσουν για το level up της επιχείρησης σας.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments