“Δεν είναι ποτέ μια καλή ιδέα να κάνεις επίθεση κατά της Ρωσίας”

0
Dodekanisos

Το να προσπαθείς να καταλάβεις τη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο «δεν είναι ποτέ καλή ιδέα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX και της Tesla. Οι αντίπαλες δυνάμεις δεν πρέπει ποτέ να επιτεθούν στη Ρωσία, επέμεινε ο τεχνολογικός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τις στρατιωτικές στρατηγικές τους τελευταίους αιώνες στην πλατφόρμα του Χ (πρώην Twitter).

Στο μήνυμά του την Πέμπτη, ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι ο διοικητής του βρετανικού ναυτικού του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα, αντιναύαρχος Οράτιο Νέλσον, ήταν «καταπληκτικός». Επαίνεσε επίσης τον Άρθουρ Γουέλσλι, τον πρώτο δούκα του Ουέλινγκτον, ο οποίος ήταν μεταξύ των στρατιωτικών ηγετών που νίκησαν τον Γάλλο Αυτοκράτορα Ναπολέοντα στη μάχη του Βατερλώ το 1815.

Σε απάντηση στο σχόλιό του, ένας χρήστης πρότεινε ότι ο Ναπολέων στην πραγματικότητα «δεν ήταν τόσο έξυπνος» όταν ξεκίνησε την αποτυχημένη του εκστρατεία στη Ρωσία το 1812. Ο Μασκ φαινομενικά συμφώνησε με την ιδέα, λέγοντας: «Απλώς μην επιτεθείς στη Ρωσία. Αυτό δεν είναι ποτέ καλή ιδέα». Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Μασκ έχει ζητήσει μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, προειδοποιώντας ότι η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πυρηνικό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments