“Δεν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε πυραύλους στο Κίεβο”

0
Dodekanisos

H Γερμανία δεν είναι έτοιμη να παραδώσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία επειδή θεωρεί ότι η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων και η ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας αποτελούν προτεραιότητα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους. «Δεν είμαστε οι μόνοι που δεν παραδίδουμε τέτοιους πυραύλους». Οι Αμερικανοί σύμμαχοί μας δεν παραδίδουν τους πυραύλους κρουζ. Οι πύραυλοί μας έχουν ειδικό βεληνεκές και εξακολουθούμε να τηρούμε τη θέση ότι αυτά δεν είναι τα καθήκοντά μας προτεραιότητας», είπε ο Πιστόριους, τονίζοντας ότι «δεν έχει έρθει ακόμη η στιγμή» να επιλυθεί το ζήτημα των παραδόσεων των προαναφερθέντων πυραύλων.

Από την άλλη, πρόσθεσε, η Γερμανία θεωρεί τον εαυτό της τον κύριο προμηθευτή αεράμυνας για την Ουκρανία. Επιπλέον, το κύριο καθήκον μας είναι η εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών.
«Αυτές είναι οι κύριες αρμοδιότητές μας. Επομένως, δεν βλέπουμε την ανάγκη να λαμβάνουμε αποφάσεις για άλλα ζητήματα τώρα», είπε ο Πιστόριους. Τον Μάιο, η γερμανική εφημερίδα «FAZ» ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία ζήτησε από τη Γερμανία έναν πύραυλο «Taurus» με βεληνεκές έως και 500 χιλιόμετρα. Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη δηλώσει πολλές φορές ότι δεν εξετάζεται η παράδοση των προαναφερθέντων πυραύλων στο Κίεβο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments