“Δεν έχω αμφιβολία ότι ο Πούτιν θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος”

0
Dodekanisos

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε συνέντευξη του ότι ελπίζει ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν να είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαρτίου για άλλη μια θητεία ως Ρώσος πρόεδρος, μια κίνηση που θα κρατήσει τον αρχηγό του Κρεμλίνου στην εξουσία τουλάχιστον μέχρι το 2030. Ο Πούτιν, στον οποίο παρέδωσε την προεδρία ο Μπόρις Γέλτσιν την τελευταία ημέρα του 1999, βρίσκεται ήδη στην εξουσία για περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ηγέτη του Κρεμλίνου μετά τον Ιωσήφ Στάλιν, ξεπερνώντας ακόμη και τη 18ετή θητεία του Λεονίντ Μπρέζνιεφ.

Ερωτηθείς από το φοιτητικό τηλεοπτικό κανάλι του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO) πώς θα πρέπει να είναι ο επόμενος πρόεδρος μετά τον Πούτιν, ο Πεσκόφ είπε: «Ο ίδιος. Ο Πούτιν δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, αλλά θέλω ειλικρινά να πιστεύω ότι θα το κάνει και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος».

Το Reuters ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα, επικαλούμενο πηγές ότι ο Πούτιν αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του Μαρτίου, καθώς ο αρχηγός του Κρεμλίνου αισθάνεται ότι πρέπει να οδηγήσει τη Ρωσία στην πιο επικίνδυνη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments