Αρχική Επικαιρότητα Δανία: Πανδημία τέλος; Συναυλία… με 50.000 θεατές, χωρίς μέτρα

Δανία: Πανδημία τέλος; Συναυλία… με 50.000 θεατές, χωρίς μέτρα

0
@REUTERS
Dodekanisos

Γεύση από κανονικότητα είχαν την ευκαιρία να πάρουν οι θεατές που παρακολούθησαν τη συναυλία του ροκ συγκροτήματος «Minds of 99» στην Κοπεγχάγη. 50.000 άνθρωποι, χωρίς μάσκες και περιορισμούς, χόρεψαν σε ξέφρενους ρυθμούς.

Την Παρασκευή, η Δανία ήρε όλους τους περιορισμούς για τον κορονοϊό. Το βράδυ του Σαββάτου, 50.000 θεατές κατέκλυσαν το στάδιο «Πάρκεν» στην Κοπεγχάγη, αφήνοντας στην άκρη μάσκες και αποστάσεις.

Μάλιστα μερικοί εξ αυτών τόνισαν πως ξέχασαν τί είναι κορονοϊός. «Αλήθεια, τι είναι ο κορονοϊός; Ειλικρινά αυτό σκέφτηκα όταν ήρθαμε και είδαμε όλο αυτόν τον κόσμο. Το έχουμε αφήσει πίσω μας. Είναι καταπληκτικό που είμαστε εδώ», δήλωσε μια θεατής. «Πρέπει να παραδεχθώ ότι αμφιταλαντευόμουν» δήλωσε η φίλη της. Και συνέχισε: «Eίναι καταπληκτικό που βρέθηκα εδώ. Δεν κάνω σκέψεις για τον κορονοϊό. Παρόλα αυτά βρίσκονται στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Νομίζω ότι ήταν φοβερό μονομιάς να βλέπεις 50.000 να βρίσκονται όλοι μαζί».

Η συγκεκριμένη συναυλία διαφημίστηκε από τους διοργανωτές ως η πρώτη μαζική εκδήλωση στην Ευρώπη από το ξέσπασμα της πανδημίας. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι, το ποσοστό εμβολιασμού στη Δανία ξεπερνάει το 83% των ατόμων ηλικίας άνω των 12 ετών. Πρόκειται για ένα ποσοστό που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments