Bill Gates: “Σε πέντε χρόνια όλα αλλάζουν!”

0
Dodekanisos

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διχάζει τους ειδικούς όταν πρόκειται για τη δυνατότητά της να καταστρέψει την ανθρωπότητα ή να αναγκάσει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους αλλά σύμφωνα με τον Bill Gates, όλοι θα έχουμε τον δικό μας …προσωπικό βοηθό σε λιγότερο από μια δεκαετία. Αυτό αναφέρει με σχετικό του δημοσίευμα το Fortune! Παρουσιάζει μια πρόσφατη ανάρτηση του Gates για το θέμα αυτό στα social media.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft είπε ότι ακόμη και το 2023, «το λογισμικό είναι ακόμα αρκετά ανόητο»—αλλά προέβλεψε ότι αυτό θα «αλλάξει εντελώς» μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

«Αντί να έχουμε πολλές διαφορετικές εφαρμογές στις συσκευές μας για την εκτέλεση διαφορετικών εργασιών, οι χρήστες θα πρέπει απλώς να πουν στη συσκευή τους, στην καθημερινή γλώσσα, τι θέλουν να κάνουν. Εκεί θα παρέμβουν οι λεγόμενοι βοηθοί τεχνητής νοημοσύνης», ανέφερε.

«Στο εγγύς μέλλον, όποιος είναι στο διαδίκτυο θα μπορεί να έχει έναν προσωπικό βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη που είναι πολύ πέρα ​​από τη σημερινή τεχνολογία. Οι βοηθοί αυτοί είναι πιο έξυπνοι. Είναι προνοητικοί, ικανοί να κάνουν προτάσεις πριν τις ζητήσετε». Αυτοί οι προσωπικοί βοηθοί, ικανοί να εκτελούν διαφορετικές εργασίες σε διαφορετικές εφαρμογές, θα βελτιώνονται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου καθώς γνωρίζουν τους χρήστες τους, σύμφωνα με τον Gates.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments