Άστραψε και βρόντηξε ο Μεντβέντεφ, «σκοτώστε τους πάντες!»

0
Dodekanisos

Παραδειγματική τιμωρία για όλους όσους εμπλέκονται στην επίθεση που έγινε πριν από μερικές μέρες στη Μόσχα, ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ με νέες δηλώσεις που έκανε. Ο ίδιος έκανε τοποθέτηση μέσω του Telegram, αναφέροντας χαρακτηριστικά και τα εξής:

«Όλοι με ρωτούν. Τι να κάνουμε; Συνελήφθησαν. Ευχαριστώ όλους όσους τους συνέλαβαν. Πρέπει να τους σκοτώσουμε; Πρέπει. Και θα το κάνουμε. Αλλά είναι πιο σημαντικό να σκοτωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Όλοι τους αυτοί που τους πλήρωσαν, που τους συμπόνεσαν, που τους βοήθησαν. Σκοτώστε τους πάντες».

Υπενθυμίζουμε ότι λίγο μετά τα όσα έγιναν στη Μόσχα και κόστισαν τη ζωή πολλών αθώων ανθρώπων, μέλη της Ρωσικής Κρατικής Δούμας ξεκίνησαν μια συζήτηση για την επανεισαγωγή της θανατικής ποινής. Ο βουλευτής της Κριμαίας Μιχαήλ Σερεμέτ εξέφρασε την πρόθεσή του να ενθαρρύνει την καθιέρωση της θανατικής ποινής για τρομοκρατία, διακίνηση ναρκωτικών και εγκλήματα κατά ανηλίκων. Ο Βλαντιμίρ Βασίλιεφ, ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία, είπε ότι οι αρχές θα λάβουν μια απόφαση που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινωνίας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Επιτροπής Συνταγματικού Δικαίου στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, Αντρέι Κλίσας, υποστήριξε ότι κανένα από τα κοινοβούλια δεν μπορούσε να αγνοήσει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για αναστολή της θανατικής ποινής. Το 2022, το δικαστήριο τόνισε ότι η θανατική ποινή θα μπορούσε να επαναφερθεί μόνο με τροποποίηση του συντάγματος ή υιοθέτηση νέου συντάγματος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments