Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Ασημένιο μετάλλιο για Φαμπιόλα Τερζίου και Διονυσία Μάτιου στο Mylos Open

Ασημένιο μετάλλιο για Φαμπιόλα Τερζίου και Διονυσία Μάτιου στο Mylos Open

0
Dodekanisos

Πολύ μεγάλη επιτυχία για τη 18χρονη ροδίτισσα Φαμπιόλα Τερζίου, το περασμένο σαββατοκύριακο, στο Mylos Open.

Στην πρώτη της συμμετοχή σε τουρνουά του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Γυναικών κατέκτησε μαζί με τη συνομήλικη της Διονυσία Μάτιου το ασημένιο μετάλλιο. Το Mylos Open που πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο Πιερίας, ήταν ένα τουρνουά του North Area Circuit και ταυτόχρονα το 6ο Open του πανελλήνιου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών.

Οι Μάτιου/Τερζίου που έχουν στόχο τη διάκριση στο τελικό τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων (Κ19) που θα γίνει στη Ρόδο από 2-4 Αυγούστου κατέφεραν παίζοντας εξαιρετικά στα γήπεδα του beach bar MYLOS στην Πλάκα Λιτόχωρου, να φτάσουν αήττητες στο τελικό.

Τα δύο κορίτσια είχαν κάνει το 2 στα 2 στον προκριματικό όμιλο νικώντας χωρίς να χάσουν σετ τις Κουμπαρά/Βελεσιώτη (21-06,21-09) και Τριγωνίδου/Χάνα (21-12,21-14). Στη συνέχεια στα προημιτελικά ξεπέρασαν το εμπόδιο των Αποστολίδου Σ/Kimble C με 2-1 (21-08,18-21,15-5) και στον ημιτελικό βρέθηκαν απέναντι στις Αλτίνη Κ./Καλαμαρίδου Μ., το ζευγάρι που λίγο πριν είχε αποκλείσει την ομάδα της ροδίτισσας Ειρήνης Σφυρίου και της Αναστασίας Βερνάδου.

Και στο κρίσιμο αυτό ματς οι Μάτιου/Τερζίου ήταν πολύ καλές και δε δυσκολεύτηκαν να προκριθούν στον τελικό επικρατώντας με 2-0 σετ (21-13,21-17).

Στον τελικό όμως η απόδοσή των δύο αθλητριών δεν ήταν ανάλογη και ηττήθηκαν από τις έτοιμες Δήμητρα Καραγκούνη και Βούλη Κουρτίδου με 0-2 (17-21,14-21) γεγονός όμως που δε μειώνει το μέγεθος της επιτυχίας τους μια και ήταν η πρώτη τους επίσημη φετινή αγωνιστική εμφάνιση αφού βρίσκονται στην αρχή της προετοιμασίας τους λόγω των πρόσφατων πανελληνίων εξετάσεων.

Η Ειρήνη Σφυρίου, η οποία έχει κατακτήσει 4 φορές τον τίτλο της πρωταθλήτριας του North Area Beach Volleyball Circuit, το 2015 με παρτενέρ την Νίκη Μουντάκη και τις χρονιές 2012,2013 και 2014 με τη Φλώρα Ιωαννιδου, κατατάκτηκε με τη συμπαίκτριά της Αναστασία Βενάρβου στην 5η θέση του Mylos Open.

Την Παρασκευή (28/6) η Διονυσία Μάτιου με τη Φαμπιόλα Τερζίου αλλά και η Ειρήνη Σφυρίου με την Φλώρα Ιωαννίδου θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα προκριματικά του THESSALONIKI MASTERS, του πρώτου από τα τέσσερα τουρνουά της σειράς Masters του φετινού Πανελλήνιου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Ανδρών-Γυναικών.

Η προκριματική φάση του φημισμένου τουρνουά της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Avant Garde Sports Club στην Καρδία Θεσσαλονίκης ενώ οι αγώνες του κυρίως ταμπλό θα διεξαχθούν στα ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα που θα στηθούν στο πλακόστρωτο της πλατείας Αριστοτέλους, στο κέντρο στης συμπρωτεύουσας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments