Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Άριστης ποιότητας νερό από το φράγμα,με μόνο 6 λεπτά το κυβικό κι...

Άριστης ποιότητας νερό από το φράγμα,με μόνο 6 λεπτά το κυβικό κι όλα τα έξοδα του πληρωμένα

0
Dodekanisos

Όλα είναι έτοιμα για να λειτουργήσει το Φράγμα Γαδουρά την ερχόμενη Δευτέρα, υποστήριξε  ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους και στους οποίους μίλησε για το μεγαλύτερο έργο της τελευταίας 30ετίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε, ότι όλα φαίνονται εντάξει και νομίζει ότι θα είναι έτοιμοι να δώσουν νερό, τώρα γίνονται οι τελευταίες προσαρμογές γιατί πληροφοριακά ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, ότι το Φράγμα Γαδουρά είναι για την ακρίβεια συνδυασμός τριών έργων, της λιμνοδεξαμενής, του διυλιστήριου και του αγωγού μεταφοράς. Έργα που απαιτούν τεράστια τεχνογνωσία για να μπορέσουν να δουλέψουν μεταξύ τους.

Στην συνέχεια επεσήμανε:

”Γίνονται σε καθημερινή βάση χημικές αναλύσεις για να διασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του νερού κι αν έπρεπε να δοθεί νερό εντός μισής ώρα από τώρα, θα μπορούσαμε να το κάνουμε αλλά δεν πρόκειται να δοθεί,  όσο μεγάλη και να είναι η πίεση, προτού όλα τα χαρακτηριστικά του νερού δεν είναι πολύ πιο κάτω και από τις πιο ακραίες, ενδεδειγμένες τιμές που ορίζει ο νόμος.

Η Περιφέρεια δεν παίζει με την δημόσια υγεία των πολιτών και την ασφάλεια τους. Πέρισι το Φράγμα έδινε στο νησί νερό πολύ καλής ποιότητας και δεν δόθηκε ούτε ένα λίτρο νερού από τα εκατομμύρια που παρείχε το Φράγμα αν δεν ήταν πολλαπλώς ελεγμένο σε ότι αφορούσε τις προδιαγραφές του νερού και την ποιότητά του.

Δυστυχώς όμως, κάποιοι το δυσφήμησαν λέγοντας ότι είναι επικίνδυνο, διότι σε αυτόν το τόπο βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας και φαίνεται πως οι μικροεγωϊσμοί, τα συμφέροντα, η ανοησία και λίγο η σκοπιμότητα οικονομική και πολιτική έρχεται και πλήττει και χτυπάει στα θεμέλια των συμφερόντων αυτού του τόπου.

Το έργο έχει σχεδιαστεί και δημοπρατήθηκε από εμάς με ένα τρόπο, που οδήγησε στο εξής αποτέλεσμα:μπορεί να δώσει πόσιμο νερό, παραδομένο στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΡ στη Ρόδο, με ονομαστική τιμή 6 λεπτά του ευρώ το κυβικό. Κι αυτό είναι κάτι που θα το λέω κάθε μέρα” τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

”Σε όσους λασπολογούν, σε όσους έχουν κάνει αυτή την τεράστια καμπάνια παραπληροφόρησης, θα λέμε συνέχεια την τιμή και προκαλούμε όποιον έχει σε ολόκληρο τον πλανήτη, έργο αντίστοιχο με αυτή την τιμή, να μας παρουσιάσει τα στοιχεία.

Το δικό μας έργο με τα 6 λεπτά του ευρώ το κυβικό στην τιμή περιλαμβάνει, την μισθοδοσία όλου του προσωπικού που θα δουλεύει εκεί, την λειτουργία του διυλιστηρίου, την συντήρησή του, τις συνήθεις βλάβες, τα ανταλλακτικά, τα χημικά και την μεταφορά του νερού και παράδοσή του στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΡ, με μόνο 6 λεπτά το κυβικό, το ασφαλέστερο και ποιοτικότερο νερό που δόθηκε ποτέ”.

Κλείνοντας την συνέντευξη ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:

”Αυτή είναι η σημερινή Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αυτή είναι η σημερινή Περιφερειακή Αρχή. Το νερό δεν το κάναμε εμπόρευμα, δεν τιμολογούμε το κυβικό, το έχουμε προστατεύσει, το έχουμε σεβαστεί ως δημόσιο αγαθό και έχουμε ολοκληρώσει την διαδικασία και τα τρία συλλογικά όργανα, το περιφερειακό συμβούλιο, το δημοτικό συμβούλιο και η ΔΕΥΑΡ, έχουμε πάρει τις αποφάσεις για την μεταξύ μας συνεργασία και επίσης έχουμε πάρει την απόφαση έγκρισης νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία θα πάει και στο Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά αυτό δεν είναι κάτι το οποίο αναστέλλει το στάδιο λειτουργίας στο οποίο βρισκόμαστε.”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments