Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Άρεσε ο αγώνας ironman

Άρεσε ο αγώνας ironman

0
ironman
Dodekanisos

Ένας πολύ ενδιαφέρον αγώνας τριάθλου, στις αποστάσεις μάλιστα ironman πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στη Ρόδο. Πρόκειται για τον αγώνα Rodos 226 Challenge ο οποίος διοργανώθηκε με επιτυχία από τον Αθλητικό Σύλλογο «Απόλλων» σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ. Ο αγώνας έγινε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Miraluna όπου ήταν η εκκίνηση και ο τερματισμός. Συμμετείχαν 35 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 26 από αυτούς επιχείρησαν να κάνουν όλη τη διαδρομή και 9 σε 3 ομάδες σκυταλοδρομίας. Οι εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες έκαναν αυτό τον αγώνα αντοχής να φθάνει τα όρια του ακατόρθωτου. Οι αθλητές κολύμβησαν σε φουρτουνιασμένη θάλασσα υπό βροχή και αστραπές στην παραλία του ξενοδοχείου. Αφού ένας – ένας έβγαινε από το νερό, άλλαζε ρούχα, έπαιρνε το ποδήλατο και έπρεπε να διανύσει 180 Km ποδηλάτου, υπό καταρρακτώδη βροχή και δυνατούς αντίθετους ανέμους. Η διαδρομή του ποδηλάτου ήταν 2 γύροι των 90 Κm, από το Κιοτάρί μέχρι την Απολλακιά μέσω Κατταβιάς και επιστοφή. Μετά από το ποδήλατο και αφού τα ενεργειακά αποθέματα των αθλητών είχαν εξαντληθεί απέμεναν μόνο να ψυχικά αποθέματα και η δύναμης της θέλησής του για να τρέξουν το μαραθώνιο των 42.2 Km σε 5 γύρους των 8.440 m στην παραλία του Κιοταριού. Τερμάτισαν 22 από τους 25 αθλητές εντός του χρονικού ορίου των 15 ωρών και όλες οι ομάδες σκυταλοδρομίας. Πρώτος στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο Παπαδόπουλος Ιορδάνης με εξαιρετική επίδοση 9 ώρες και 50 λεπτά και 2ος ο Βασίλης Μίχος με χρόνο 10 ώρες και 23 λεπτά. Τρίτος στην κατάταξη ο Τούρκος αθλητής Elter Burak από τη Σμύρνη. Συμμετείχαν πολλοί αθλητές του συλλόγου μας “Apollon Triathlon Club” και τερμάτισαν επιτυχώς και 1 άθλητής από το Tri London Club Martinez William που επίσης τερμάτισε. Ο μικρότερος αθλητής στον αγώνα, ο Τσικούρης Θοδωρής 20 ετών, φοιτητής Οδοντιατρικής και μεγαλύτερος ο Πετραλιάς Σπύρος 58 ετών.
Ο σύλλογος «Απόλλων» σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
«Το τρίαθλο στις μεγάλες αποστάσεις είναι πολύ σκληρό αγώνισμα και απαιτεί εκτός από την οργανωμένη προπόνηση (20 ώρες την εβδομάδα στα 3 αθλήματά του), ο αθλητής να είναι εφοδιασμένος με τεράστια δύναμη ψυχής. Όταν το σώμα εγκαταλείπει, η κινητήριος δύναμη είναι μόνο η υπέρβαση του εαυτού του που θα τον οδηγήσει στον τερματισμό. Ο σύλλογός μας τα τελευταία 4 χρόνια έχει διοργανώσει πάνω από 100 αγώνες υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΡ και ήταν μεγάλη τιμή για μας που για πρώτη φορά στην Ελλάδα καταφέραμε να διοργανώσουμε ένα τόσο μεγάλης σημασίας αθλητικό γεγονός. Η Ρόδος, είναι πια η μητέρα του τριάθλου. Αν σκεφτεί κανείς ότι σε ένα αγώνα Ironman, υπάρχουν 2500 χιλιάδες συμμετοχές και 50.000 επισκέπτες, σκεφτείτε την τεράστια σημασία για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη Ρόδο και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Με ζήλια και πικρία σας πληροφορούμε στην Αττάλλεια της γειτονικής χώρας, στις 25 Οκτωβρίου του 2015 θα διοργανωθεί αγώνας Half Ironman με τεράστια διαφήμιση για το τουριστικό τους προϊόν (Αθλητικός Τουρισμός).
Ευχαριστίες
Ο σύλλογός μας θα πρέπει να ευχαριστήσει τους εθελοντές: Παρασχάκη Βαγγέλη, Δράκο Σακελλάρη, Τριομμάτη Σίμο και Μιχάλης, Κυριακάκη Νίκο, Καντή Μόσχο, Διακομιχάλη Ανδρέα, Παπαδόπουλο Μιχάλη, Κανάτα Θανάση, Φεϊζίδη Παντελή, Χατζηνικόλα Αντώνη, Στάτουλα Μαρία, Κωστομοίρη Άντζελα και Χριστίνα, Ιωάννου Γιώτα, Ευφραιμίδου Ελένη, Θεοδωράκη Κατερίνα, Χατζηνικόλα Κατερίνα, Πέγιου Αναστάσιο, Γιάγκου Αναστασία, Αθανασόπουλο Φώτη, Μάτσιρα Σοφία, το ζεύγος Μέτσι και τον Johnny με τα φουσκωτά του που φρόντισαν για την ασφάλεια, τη συνοδεία και την τροφοδοσία των αθλητών σε όλο τον αγώνα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. Από βάθος καρδιάς ευχαριστούμε το προσωπικό του ξενοδοχείου Miraluna που φιλοξένησε τον αγώνα στις εγκαταστάσεις του, τους εθελοντές και τους αθλητές. Την Euromedica που διέθεσε ασθενοφόρο, τους εθελοντές Σαμαρείτες που με ομάδα 8 ατόμων κάλυψε πλήρως όλον τον αγώνα, τους γιατρούς Κο Τσικούρη Παναγιώτη, Βόιλα Γιώργο, Παπανικήτα Μιχάλη και Χατζηνικόλα Νίκο που κάλυψαν υγειονομικές αν΄γκες των αθλητών. Την εταιρεία ηλεκτρονικής χρονομέτρησης RACE SYSTEMS και τους υπεύθυνους κους Πουλιμενίδη Κώστα και Ροδακόπουλο Δημήτρη για την άψογη χρονομέτρηση του αγώνα. Μεγάλη τιμή μας ήταν η παρουσία του Διοικητή Τροχαίας Κου Στέργου Γεωργίου, που συμμετείχε στην ενημέρωση των αθλητών της προηγούμενης ημέρας, μιλώντας για τα τροχαία ατυχήματα τις συνέπειές τους και την πρόληψή τους. Επίσης μεγάλη μας τιμή ήταν η παρουσία του προέδρου του ΔΟΠΑΡ κου Αϊβάζη Σέργιου και της αντιδημάρχου Κας Χατηλαζάρου Κατερίνας στις απονομές των μεταλλίων των αθλητών»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments