Αρχική Στήλες Απόψεις ΑΠΟΨΗ: Πως γίνεται να δοθεί τέτοιο πέναλτι;

ΑΠΟΨΗ: Πως γίνεται να δοθεί τέτοιο πέναλτι;

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Έβλεπα ξανά και ξανά το πέναλτι που σφύριξε ο Περράκης σε βάρος του Διαγόρα στο παιχνίδι με την Καλαμάτα και πραγματικά «έσπασα» το κεφάλι μου για να βρω βάση ποιού κανονισμού δόθηκε… Ακόμα και με βάση της τροποποιήσεις που έγιναν πρόσφατα (που ίσως είναι πιο …εύκολο να δοθεί πέναλτι σε χέρι), δεν μπορεί να δικαιολογηθεί καθόλου αυτή η απόφαση.

Και αυτό όχι μόνο λόγω του ότι το χέρι του Προβατίδη είναι σε απόλυτα φυσιολογική θέση (δεν βρίσκεται σε έκταση αφύσικα) την δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά αν δεις κάποιος προσεκτικά, ο έμπειρος αμυντικός προσπαθεί να το τραβήξει προς τα πίσω. Είναι ξεκάθαρο δηλαδή ότι δεν πάει να «παίξει τη μπάλα με το χέρι», όπως θέλει ο κανονισμός αλλά να την αποφύγει. Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την απόσταση από τη μπάλα που έχει ο Προβατίδης που είναι πολύ μικρή. Ο διαιτητής (που δεν είχε και την ενδεδειγμένη θέση), πήρε μια απόφαση που θα μπορούσε να είναι καταδικαστική για τον «γηραιό» καθώς αν ο Rakic ευστοχούσε, το παιχνίδι θα είχε πάρει μια άλλη τροπή και ενδεχομένως ο Διαγόρας να μην μπορούσε να κερδίσει.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Περράκης δεν είχε καλές τοποθετήσει και σωστά τρεξίματα στο γήπεδο, στις περισσότερες των περιπτώσεων ήταν σε λάθος θέσεις, μπλεκόταν αρκετές φορές στους παίκτες και γενικώς ήταν αγχωμένος. Έχω την αίσθηση ότι ο παρατηρητής του δεν πρέπει να ενθουσιάστηκε και πολύ με την απόδοση του αλλά αυτό είναι ένα θέμα που ίσως δεν το μάθουμε και ποτέ. Όπως και να έχει, δυστυχώς στο ποδόσφαιρο, δεν αρκεί μια ομάδα να είναι καλύτερη από την άλλη για να μπορέσει να φθάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Πρέπει να κάνει και το …σταυρό της για να «πέσει» πάνω σε έναν διαιτητή που θα είναι σε καλή ημέρα και τουλάχιστον στις κρίσιμες και καθοριστικές φάσεις, θα πάρει τις σωστές αποφάσεις…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments