Αρχική Στήλες Απόψεις ΑΠΟΨΗ: Η χρυσή ευκαιρία της αναδιάρθρωσης και ο ρόλος της κυβέρνησης

ΑΠΟΨΗ: Η χρυσή ευκαιρία της αναδιάρθρωσης και ο ρόλος της κυβέρνησης

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές για μια επικείμενη αναδιάρθρωση στα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Super League 2 και της Football League. Η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα είναι ότι οι συντριπτικά περισσότεροι επιθυμούν να γίνει κάτι τέτοιο καθώς θα δώσει μια άλλη πνοή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο σε μια πολύ δύσκολη εποχή με την οικονομική ύφεση να βρίσκεται προ των πυλών όπως παραδέχονται ουσιαστικά όλοι.

Είναι μια χρυσή ευκαιρία την οποία επιβάλλεται να εκμεταλλευτεί και η Ελληνική κυβέρνηση παίρνοντας μια γενναία απόφαση που δεν μπορεί παρά να μείνει στην ιστορία. Είναι μια απόφαση που δεν πρέπει να σχετίζεται με μικροπολιτικές και εξυπηρετήσεις συμφερόντων συγκεκριμένων παραγόντων αλλά αποκλειστικά και μόνο με το αύριο και το μέλλον του ποδοσφαίρου. Είναι φανερό πως η Ελλάδα δεν αντέχει τέσσερις Εθνικές κατηγορίες.

Το ποδόσφαιρο πρέπει να μπει σε ένα καθεστώς «ειδικού φιλτραρίσματος», ούτως ώστε να επιβιώσουν οι ομάδες που πραγματικά έχουν την δυνατότητα και την προοπτική να ορθοποδήσουν. Έχοντας και τα απαραίτητα κίνητρα από το κράτος (όπως για παράδειγμα ένα καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο), τα οποία έχουμε αναλύσει και σε άλλα άρθρα μας, οι παράγοντες θα μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα και να ασχοληθούν σε άλλες βάσεις με τις ομάδες τους.

Βέβαια επειδή στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξεις καταστάσεις που έχουν ριζώσει βαθιά στην ποδοσφαιρική καθημερινότητα, δεν είναι εύκολο να …φτιάξεις ομελέτα αν δεν σπάσεις αυγά. Και επειδή οι ρομαντικοί του είδους δεν θέλουν για μια ακόμα φορά να δουν το «όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν», η κυβέρνηση επιβάλλεται να παρέμβει και να κόψει …τον βήχα σε αυτούς που ενδιαφέρονται μόνο για το καλό της τσέπης τους.

Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και για την πατρίδα μας, όταν πρόκειται για το συνολικό καλό, οι αποφάσεις πρέπει να είναι οριζόντιες και αδιαπραγμάτευτες. Και στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει κανείς υγιώς σκεπτόμενος που να βλέπει την πραγματικότητα. Οι τέσσερις Εθνικές κατηγορίες δεν εξυπηρετούν απολύτως τίποτα και αποτελούν γάγγραινα για το ποδόσφαιρο και τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Αν και τώρα δεν αρπάξουμε την ευκαιρία και δεν κάνουμε αυτό που πρέπει, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας …

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ροδιακή στις 30 Απριλίου 2020

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments