Αρχική Στήλες Απόψεις ΑΠΟΨΗ: Έχουμε καταλάβει αυτές τις …ειδικές συνθήκες;

ΑΠΟΨΗ: Έχουμε καταλάβει αυτές τις …ειδικές συνθήκες;

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Ετοιμαζόμαστε για να μπούμε σε ένα πρωτάθλημα (Α’ Κατηγορία) το οποίο πραγματικά θα είναι πολύ …ειδικών συνθηκών. Και νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να δούμε νέα …ήθη και έθιμα και καταστάσεις που δεν είχαμε ζήσει ξανά στο παρελθόν.

Αυτές οι …ειδικές συνθήκες που έχουν να κάνουν φυσικά με τον κορωνοϊό, είναι αυτές που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ένα απρόβλεπτο έως και ανατρεπτικό πρωτάθλημα, που όμοιο του δεν έχουμε δει ξανά. Και αυτό που αναμένεται να αλλάξει άρδην το σκηνικό κατά την διάρκεια είναι ξεκάθαρα το οικονομικό σκέλος. Όσες ομάδες έχουν κάνει το λάθος να μπουν στην διαδικασία υποσχέσεων, τότε κινδυνεύουν ακόμα και να …διασυρθούν στους αγωνιστικούς χώρους.

Μπορεί να ακούγεται σκληρό αλλά για πολλούς είναι μια ωμή πραγματικότητα που οφείλουμε να την έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Όταν οι ομάδες αυτές δεν θα μπορούν να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις που έχουν δώσει και τις συμφωνίες που έχουν κάνει, τότε οι συσχετισμοί θα αλλάξουν άρδην και οι δυναμικές τους θα μεταβληθούν σημαντικά. Διότι ορισμένοι ποδοσφαιριστές, από αυτούς που λέμε «ονόματα» από τη στιγμή που δεν θα πάρουν τα χρήματα τους, δεν πρόκειται να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Και αυτό φυσικά θα επηρεάσει την αγωνιστική παρουσία των ομάδων αυτών.

Και ίσως εδώ θα φανεί ποιοί είναι αυτοί που παίζουν για τα χρήματα και ποιοί αυτοί που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο απλά ως χόμπι και ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να …ξεσκάσουν και να κάνουν την …ψυχοθεραπεία τους. Βρισκόμαστε λοιπόν, κατά την άποψη μου, σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι ενόψει της νέας χρονιάς και καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες ότι τα πάντα θα κυλήσουν έτσι όπως το ξέραμε μέχρι και πριν από το κορωνοϊό. Και αυτό είναι κάτι που ίσως δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα οι περισσότεροι…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ροδιακή”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments