Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Aπολύει τους συμβασιούχους ο δήμαρχος Ρόδου, παρά τη νομοθετική ρύθμιση

Aπολύει τους συμβασιούχους ο δήμαρχος Ρόδου, παρά τη νομοθετική ρύθμιση

0
Dodekanisos

Παρά την νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών για λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος ανακοίνωσε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την απόλυση των 130 συμβασιούχων του δήμου στην καθαριότητα.

Όπως ήταν φυσικό στην αίθουσα επικράτησε ένταση με τους εργαζόμενους να ωρύονται εναντίον του δημάρχου, ο οποίος θέλει να λύσει τις υπάρχουσες συμβάσεις και να προχωρήσει σε διαδικασία εκ νέου για την πλήρωση των θέσεων γιατί όπως αναφέρει δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Σύμφωνα όμως με την νομοθετική ρύθμιση υπάρχει τρόπος για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους, γεγονός που αφήνει εκτεθειμένο τον δήμαρχο Ρόδου.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία δίνει οδηγίες για τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων και τη σύναψη των νέων συμβάσεων, έως ότου καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων.

Μέχρι να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων (όχι πέραν της 31ης Μαρτίου 2018), οι δήμοι μπορούν να απασχολούν, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου επικαλούμενο λόγους δημόσιας υγείας, το σύνολο των συμβασιούχων που εργαζόταν έως τις 7 Ιουνίου στις θέσεις αυτές, και εφόσον έχει ληφθεί απόφαση για σύσταση νέων οργανικών θέσεων ή έχει υποβληθεί αίτημα για κάλυψη ήδη υφιστάμενων κενών.

Οι συμβασιούχοι θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, ο οποίος είναι ο πρώτος σε όλη την Ελλάδα που απόλυσε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, χωρίς να δώσει πίστωση χρόνου. Όπως ανφέρουν οι ίδιοι, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις απειλώντας ακόμα και με κλείσιμο του ΧΥΤΑ εν μέσω καύσωνα και μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. κ. Μάρκος Δαρδαμάνης ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και της ΚΕΔΕ.

”Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Ρόδου, διότι εισάγει στο Δ.Σ. θέμα με γνωμοδότηση νομικού ότι, δήθεν δεν θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι ή αν πληρωθούν θα τους καταλογιστούν δαπάνες, τη στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι ήδη επίτροποι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη χρησιμοποίησαν τον όρο «συγγνωστή πλάνη», ώστε να αποζημιωθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, τη στιγμή μάλιστα που χθες δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης, η οποία του δίνει τη δυνατότητα να κάνει νέες συμβάσεις 8 μηνών. Δοξάστε τον…», δήλωσε στο epoli.gr ο κ. Δαρδαμάνης.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments