Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Apollon Cup:Την Κυριακή ο αγώνας τριάθλου

Apollon Cup:Την Κυριακή ο αγώνας τριάθλου

0
triathlo1
Dodekanisos

Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 08:00 το πρωί θα δοθεί για πρώτη φορά η εκκίνηση του Rodos 113 Challenge μίας αθλητικής διοργάνωσης αντοχής στα αθλήματα της κολύμβησης, της ποδηλασίας και του τρεξίματος συνολικής απόσταση 113χλμ την οποία διοργανώνει ο σύλλογος Απόλλων Ρόδου σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ και τον Ροδιακό Οργανισμό Αγώνων Νήσων. Αθλητές ερασιτέχνες και φίλοι των τριών αυτών αθλημάτων συνολικά 76 αποτελούμενοι από 44 ατομικές συμμέτοχες και 11 ομαδικές από 5 διαφορετικές χώρες θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μία από τις δυσκολότερες και πιο απαιτητικές αθλητικές διοργανώσεις αντοχής. Οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν οι αθλητές για να τερματίσουν είναι 1,9χλμ κολύμβησης, 90χλμ ποδηλασίας ατομικής χρονομέτρησης και 21,1λχμ τρεξίματος σε χρόνο λιγότερο από 8 ώρες. Ο τόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης είναι το Κιοτάρι και η εκκίνηση θα δοθεί στην παραλία του Ξενοδοχείου Miraluna.
Η εκκίνηση θα δοθεί μέσα στο νερό με όλους μαζί τους αθλητές να κολυμπούν αριστερόστροφα ένα κύκλο των 1,9χλμ. Προορισμός η ζώνη αλλαγής για την μετάβαση στο δεύτερο σκέλος το ποδηλατικό. Η ποδηλατική διαδρομή αποτελείται από δύο γύρους των 45χλμ με τους αθλητές, βγαίνοντας από τον δρόμο του ξενοδοχείου Miraluna, να κατευθύνονται δεξιά με προορισμό το χωριό της Λίνδου και περνώντας έξω από τα χωριά της Λάρδου και της Πυλώνας. Στην εξωτερική πλατεία του χωριού της Λίνδου οι αθλητές θα κάνουν αναστροφή περνώντας και πάλι από το χωριό της Πυλώνας, της Λάρδου μέχρι το χωριό Γεννάδι όπου θα κάνουν και πάλι αναστροφή για να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο Miraluna περνώντας από τον εσωτερικό δρόμο της παραλίας στο Κιοτάρι για την συμπλήρωση του ενός από τους δύο γύρους των 45χλμ. Μετά την συμπλήρωση των 90χλμ ποδηλασίας οι αθλητές θα επιστρέψουν στην ζώνη αλλαγής για την μετάβαση στο άθλημα του τρεξίματος και τα τελευταία 21,1χλμ μέχρι τον τερματισμό. Η διαδρομή στο άθλημα του τρεξίματος βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο στο Κιοτάρι και αποτελείται από τρεις γύρους των 7,03λχμ. Καθένας από τους 44 αθλητές και τις 11 ομάδες θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 8 ώρες που είναι το μέγιστο χρονικό όριο ώστε να θεωρηθεί έγκυρος ο τερματισμός.
Μετά το τέλος του αγώνα και ώρα 16:30 στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου Miraluna θα ακολουθήσει η τελετή απονομής για τους νικητές του αγώνα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments