Αρχική Uncategorized Αποχώρησε ο Χατζής

Αποχώρησε ο Χατζής

0
Dodekanisos

Ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Χατζής Χατζηευθυμίου έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση :
«Όλα αυτά τα χρόνια, οι δημότες της πόλης μας και η δημοτική Αρχή, έκτισαν μια σχέση αλήθειας και εμπιστοσύνης. Το πιο μεγάλο δώρο που πήρα είναι η εκτίμηση, η εμπιστοσύνη και κυρίως η αγάπη των δημοτών. Τον Οκτώβριο του 2006, με ανέδειξαν στο αξίωμα του Δημάρχου με τη μέγιστη, δυνατή, δημοκρατική νομιμοποίηση. Με μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία που ξεπέρασε το 58%. Τα τέσσερα αυτά χρόνια δούλεψα σκληρά. Δούλεψα τίμια. Έγινε ένα μεγάλο έργο.  Ορατό, χειροπιαστό, διαχρονικό. Δεν διαγράφεται, δεν απαξιώνεται. Γνωρίζουν όλοι ότι συγκρούστηκα με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της Ρόδου, του Δήμου και των πολιτών. Δεν ήμουν δεν είμαι και δεν θα γίνω ποτέ ο εκλεκτός κανενός συστήματος διαπλοκής. Γιατί το σύστημα αυτό, υφίσταται και λειτουργεί χωρίς φραγμούς και κανόνες επιχειρεί να επιβάλλει τα συμφέροντα του, να ελέγξει το Δήμο. Ο Δήμος Ροδίων του Χατζή Χατζηευθυμίου ήταν το μεγάλο και αξεπέραστο εμπόδιο για όλους αυτούς. Ήμουν ο μόνος που έθεσα και ανέδειξα ζητήματα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει. Ακούστηκε δυνατά η φωνή του πολίτη της Ρόδου. Τολμήσαμε.  Σπάσαμε τα πέπλα σιωπής και απραξίας που κυριαρχούσε στη Ρόδο για θέματα όπως το Καζίνο, τα σιλό στο λιμάνι και άλλα πολλά. Είναι βέβαιο ότι η σιωπή και οι κουμπαριές έχουν αντίτιμο. Τα τέσσερα αυτά χρόνια πετύχαμε πολλά. Οι πολίτες γνωρίζουν, κρίνουν και συγκρίνουν. Το έργο που κάναμε θα αποτιμηθεί και στο μέλλον. Το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ δημιούργησε ένα δήμο σε ολόκληρο το νησί. Η δική μου απόφαση, η δική μου βούληση και θέληση ήταν να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη του Ροδιακού Λαού. Προχώρησα στην ίδρυση της ανεξάρτητης κίνησης πολιτών ΝΕΑ ΡΟΔΟΣ. Έχω μάθει στη ζωή μου να δίνω αγώνες. Ο πολιτικός αγώνας πρέπει να στηρίζεται σε αρχές και αξίες. Η εμπιστοσύνη των πολιτών δεν αγοράζεται με το χρήμα. Κατακτιέται με την αλήθεια, τις ιδέες, τις προγραμματικές δεσμεύσεις και τη συνέπεια. Είναι πεποίθηση μου. Γνώριζα ότι ήταν μια δύσκολη εκλογική μάχη. Γνωρίζω όμως ότι χαμένη μάχη είναι μόνο αυτή που δεν θέλεις ή αποφεύγεις να δώσεις. Το τοπικό σύστημα διαπλοκής επιχειρεί να ελέγξει το δήμο. Με κάθε μέσο. Με εκμαυλισμούς και εξαγορές. Με ποδοσφαιροποίηση της αυτοδιοίκησης. Με μεταγραφές χωρίς αρχές και χωρίς προσχήματα. Ο πρώτος στόχος, ο κύριος στόχος ήταν η αποδυνάμωση, η διάλυση της παράταξης μας. Όλα όσα έγιναν θα κριθούν στο μέλλον.  Κυρίως θα τα κρίνει η Ροδιακή κοινωνία με την ετυμηγορία της  Οι πολίτες έχουν καταλάβει τι παίζεται, αποκρυπτογραφούν τις περίεργες συμπεριφορές, τις οβιδιακές μεταμορφώσεις, τις μεταλλάξεις.
Γνώριζα και γνωρίζω σε τι παιχνίδι παίζω.  Ακόμα και αν κάποιοι θέλουν να στήσουν το παιχνίδι εγώ είμαι αποφασισμένος να δώσω τη δική μου μάχη. Είναι χρέος τιμής απέναντι στους πολίτες. Δεν μπήκα ποτέ στη λογική των πλειστηριασμών και των αντιπαροχών. Άλλοι υπόσχονταν αξιώματα Εγώ υποσχόμουν ιδρώτα και αγώνα. Άλλοι έδιναν ανταλλάγματα και αντιπαροχές
Εγώ δεν έχω να δώσω. Και να είχα όμως τη δυνατότητα δεν θα έδινα Γνωρίζετε όλοι ποιος είμαι Δεν θα αλλάξω τώρα το χαρακτήρα μου Ήταν και είναι συνειδητή μου επιλογή να δοθεί βήμα και ρόλος σε νέους ανθρώπους. Σε αυτούς απευθύνθηκα. Σε αυτούς βρήκα ανταπόκριση. Είναι μύθος ότι υπήρχε αδυναμία και έλλειψη υποψηφίων. Την περασμένη Πέμπτη ήμασταν έτοιμοι να ανακοινώσουμε 115 υποψήφιους. Ανθρώπους νέους άφθαρτους, με ιδέες και όρεξη για δουλειά.
Ακόμη και χθες υπήρξαν πιέσεις σε ανθρώπους να αποσύρουν την υπογραφή τους Δυστυχώς η διάβρωση της παράταξης, η διαλυτική εσωστρέφεια, η δυσπιστία και η απροθυμία να δώσουμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση τη μάχη, υπονομεύει την προσπάθεια της ΝΕΑΣ ΡΟΔΟΥ. Δηλητηριάζει και απογοητεύει τους πολίτες. Με πόνο ψυχής αλλά και αίσθημα ευθύνης πήρα μια επώδυνη και οδυνηρή απόφαση. Να αποσυρθώ από τη διεκδίκηση του Δήμου.  Για να μην φοβόμαστε τις λέξεις να αποχωρήσω, να μην συμμετέχω στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Δεν θέλω να πιστέψουν όλοι ότι, ούτε για μια στιγμή, ότι δείλιασαΔεν έχω φοβηθεί ποτέ στη ζωή μου. Τις δημοσκοπήσεις τις αντιμετώπισα και πριν από 4 χρόνια και νικήσαμε.   Μαζί με τους πολίτες. Τις ίδιες και ανάλογες μεθοδεύσεις, αντιμετωπίσαμε και τότε Τις προσπεράσαμε.  Υπήρχε, όμως, ομοψυχία. πίστη, αρραγές μέτωπο. Δεν με αφορά το παρασκήνιο που αναπτύχθηκε με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. Εγώ πάντα απευθυνόμουν στους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς και διχαστικές λογικές. Γνωρίζω το προσκήνιο. Δεν με ενοχλεί, με αφήνει αδιάφορο η στάση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ποτέ δεν είχα ούτε επιδίωξα να έχω άλλου είδους σχέσεις μαζί τους. Ποτέ δεν υπήρξα εκλεκτός συστημάτων. Το γεγονός ότι η ΝΕΑ ΡΟΔΟΣ  δεν είχε χρήματα για να ανταγωνιστεί στο συγκεκριμένο πεδίο άλλους, ποτέ δεν με αποθάρρυνε. Αλίμονο στους αγώνες που εξαρτώνται από τα χρήματα
Αλίμονο σε αυτούς που προσκυνούν το χρήμα. Πίστεψα ότι ήταν κοντά μου άνθρωποι που τους εμπιστεύθηκα και δώσαμε μαζί αγώνες. Κάναμε έργο μαζί. Δεν ήταν έτσι. Δεν κατηγορώ κανένα. Ίσως τους ζητούσα πράγματα τα οποία ήταν πάνω από τις δυνάμεις και τις αντοχές τους. Ίσως κάποιοι πουν ότι εμπιστεύθηκα περισσότερο από όσο έπρεπε ορισμένους. Δεν μετανιώνω. Είμαι άνθρωπος που δείχνει εμπιστοσύνη, που πιστεύει στη συλλογική προσπάθεια Είμαι υπερήφανος για το έργο που κάναμε αυτά τα 4 χρόνια. Το μοιράζομαι με τους συνεργάτες μου.  Όλους και χωρίς καμία εξαίρεση Το μοιράζομαι με τους πολίτες Είμαι και θα παραμείνω ενεργός πολίτης. Έχω θέσεις, προτάσεις.  Τις είδατε όλοι με το ΔΗΦΟΔΩ και την πρόταση αναμόρφωσης του, με την ολοκληρωμένη και οραματική πρόταση για την κοινωνική αλληλεγγύη που κατέθεσα, στα πλαίσια του Ενιαίου Δήμου. Θα είμαι παρών. Δυναμικά παρών. Με τεκμηριωμένες παρεμβάσεις και δημόσιο λόγο Θα μείνουμε πιστοί στην εντολή που μας έδωσε ο Ροδιακός λαός. Θα δουλέψουμε με ευσυνειδησία με αίσθημα ευθύνης μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο δήμος θα συνεχίσει να λειτουργεί κα να προσφέρει υπηρεσίες στους δημότες. Η δημοτική Αρχή δεν θα προχωρήσει σε πράξεις που θα δεσμεύουν ή θα υπονομεύουν το έργο της επόμενης δημοτικής Αρχής. Από την επόμένη των εκλογών εγώ προσωπικά αλλά και όλες οι υπηρεσίες του δήμου και των επιχειρήσεων θα είναι έτοιμες να ενημερώσουν τη νέα δημοτική Αρχή. Να παράσχουν ότι στοιχεία ζητηθούν να διευκολύνουν το έργο της. Το γραφείο μου θα εξακολουθεί να είναι ανοικτό σε όλους  Και κυρίως στον απλό πολίτη.»

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments