Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Aπό ένα ημίχρονο

Aπό ένα ημίχρονο

0
DSCN5565
Dodekanisos
Ένα βήμα προς την παραμονή του έκανε ο Εθνικός κερδίζοντας  τη Δόξα Ψ.  με 2-1 .Οι παίχτες του Δημήτρη Γκάιδα μπήκαν αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο και εύκολα κατάφεραν να μεταφράσουν  αυτή τους την ανωτερότητα τους σε γκολ (2-0) εκμεταλλευόμενοι τη χλιαρότητα των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι  έριξαν στροφές και έδωσαν το δικαίωμα στους Ψινθενούς να πιστέψουν πως δε θα φύγουν με άδεια χέρια από την Αρχίπολη μειώνοντας το σκορ (2-1) και μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι. Από κει και έπειτα  τα πράγματα αγρίεψαν με την ένταση να γίνεται αισθητή μεταξύ των παιχτών αφού η Δόξα ανέβηκε ψυχολογικά και άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση. Όμως μια φάση πέναλτι  στο 50΄και δύο επιθέσεις του Ορφανού που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ από τον Β΄ βοηθό Κασιώτη,  έγιναν η  αιτία να ανέβει η αδρεναλίνη στα ύψη με τα νεύρα να παίρνουν τη θέση τους στον αγωνιστικό χώρο . Ο Απολογισμός της έντασης αυτής ήταν η αποβολή του Μπαρμπαντώνη  στο 84΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα ( 1η για χτύπημα αντιπάλου εκτός φάσης, 2η για αντιαθλητική συμπεριφορά) που έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά . Μάλιστα όλα αυτά συνέβησαν τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει πέναλτι το οποίο και έχασαν εξαιτίας της σωτήριας επέμβαση του Δημητρίου,  με την ‘’κλεψύδρα’’ του χρόνου να αδειάζει  και το σκορ μοιραία να παραμένει  ως έχει.

Φάσεις/γκολ

9’ Μετά από σέντρα του Τσακίρη Σ. από δεξιά , ο Ταγκάεβ με μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι και άουτ.

10΄Ο Κουκουτσέλα εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Ταγκάεβ με κεφαλιά δε μπόρεσε να νικήσει τον Δημητρίου που μπλόκαρε.

24΄Μετά από σέντρα του Κουκουτσέλα , ο Μπαϊρακτάρης Μ. από κοντά έκανε το 1-0.

37΄Από μαγική μπαλιά του Φλεβάρη, ο Μπαϊρακτάρης Μ. με πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το 2-0.

50΄Ο Τσοπανογλου έβγαλε τον Ορφανό στην επίθεση με τον Λουτριώτη να τον ανατρέπει εντός περιοχής και σε προφανή θέση για γκολ, όμως ο διαιτητής Παπαγιαννίδης αντί για κόκκινη  έβγαλε την κίτρινη  από το τσεπάκι του και έδειξε την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος μειώνοντας σε 2-1.

67΄Σουτ Ταγκάεβ από το ύψος της περιοχής η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

89’ Ο Μπαϊρακτάρης Μ. ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Παπαγιαννίδης έστησε τη μπάλα στα έντεκα βήματα. Το πέναλτι εκτελέστηκε από τον Κουκουτσέλα που δε μπόρεσε να νικήσει τον Δημητρίου που έπεσε στη σωστή πλευρά και απέκρουσε.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Μπαϊρακτάρης Μ., Τσακίρης Σ. και Ταγκάεβ, ενώ από τους φιλοξενούμενους οι Μπαρμπαντώνης, Στάππας και  Μοσχής.

Παραπονούμενους άφησε τους φιλοξενούμενους η διαιτησία του Παπαγιαννίδη που διαμαρτύρονται για τη φάση του πέναλτι (50’)θεωρώντας πως ο τερματοφύλακας Λουτριώτης έπρεπε να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα, ενώ πολλά παράπονα έχουν και από τον Β΄ βοηθό Κασιώτη για δύο φάσεις του Ορφανού που έκοψε ως οφσάιντ. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο Α’ βοηθός Λαζός.

Εθνικός Α.: Λουτριώτης, Τσακίρης Σ., Φραντζής, Φλεβάρης, Μαυρής, Κουκουτσέλα, Μπαϊρακτάρης Μ., Γκάϊδας(54΄Κούρλιος), Τσοπανάκης(5’ λ.τ. Γιαννίκος), Πάλλας(76΄Μπαϊρακτάρης Η.), Ταγκάεβ.

Δόξα Ψ.:  Δημητρίου, Βιτσέντζος, Τσούλλος Γ.Θ.(32΄Μπαρμπαντώνης), Λυριστής, Μοσχής, Στελλάς(69΄Κωστομοίρης Δ.), Τσοπανογλου(85΄Κυριαζής), Στάππας, Ορφανός Β., Σταμούλης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments