Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση Ι/Φ σκάφους στην Κέα

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση Ι/Φ σκάφους στην Κέα

0
Dodekanisos

Το είπε και το έκανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ότι θα απαγορεύεται ο απόπλους σε παράνομα ναυλωμένα σκάφη και χθες ήρθε η δεύτερη απαγόρευση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη μεσημβρινές ώρες χθες, στο Ι/Φ πλοίο ”MALBORK” σημαίας Πολωνίας, το οποίο κατέπλευσε στο λιμένα Κορησσίας ν. Κέας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενήργησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέας, διαπιστώθηκε η εκτέλεση σύμβασης ναύλωσης, στην οποία ο τόπος παράδοσης και επαναπαράδοσης βρισκόταν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν έξι (06) αλλοδαποί, να διαθέτει  την προβλεπόμενη άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.
Το εν λόγω Ι/Φ είχε εκναυλωθεί για το χρονικό διάστημα από 19-08-2017 έως 26-08-2017 με λιμένα επιβίβασης αλλά και αποβίβασης τη μαρίνα Φλοίσβου.
Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, εφαρμόζοντας το νόμο 4487/2017, απαγορεύτηκε ο απόπλους του παραπάνω σκάφους, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments