Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ανύπαρκτος και αδιάφορος ο Χαράλαμπος Κόκκινος λέει ο Φιλήμονας Ζανεττίδης!!

Ανύπαρκτος και αδιάφορος ο Χαράλαμπος Κόκκινος λέει ο Φιλήμονας Ζανεττίδης!!

0
Dodekanisos

Μια πρωτοφανούς σφοδρότητας σε χαρακτηρισμούς και κριτική φραστική επίθεση εξαπέλυσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζανεττίδης εναντίον του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου, ενισχύοντας περαιτέρω την κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών. Να υπενθυμίσουμε την πρόσφατη αναφορά του τελευταίου  περί άσκησης πολιτικού μπούλινγκ από τον ισχυρό άνδρα της Περιφέρειας κ.Χατζημάρκο

Η  «κολόνια πάντως  αυτή» της έντονης  αμφίδρομης «συμπάθειας»  κρατάει χρόνια και τοποθετείται χρονικά λίγο μετά τις εκλογές, όταν  ο κ Χατζημάρκος είχε διαφοροποιήσει την θέση του από την στάση και την νοοτροπία του Χωρικού του Αντιπεριφερειάρχη.

Τον λόγο έπρεπε να τον κατανοήσουμε μέσα από τα συμφραζόμενα… Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση χωρίς όμως την παραμικρή βελτίωση. Τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ της πολιτικής αυτής διαμάχης ήρθε σήμερα με την  ανακοίνωση του κυρίου Ζανεττίδη, με αφορμή την καταστροφική κακοκαιρία που έπληξε την Κάσο. Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε  κατηγορεί τον κ Κόκκινο για αδιαφορία και ανυπαρξία ως προς τον τομέα ευθύνης του, που αφορά την Πολιτική προστασία. «Αντί να κάνει την δουλειά του τρέχει στις γιορτές και τα πανηγύρια» αναφέρει ο κ Ζανεττίδης, επισημαίνοντας αναλυτικά τα ακόλουθα:

«Τρεις μέρες μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα και καταστροφές στο νησί της Κάσου και διαπιστώνοντας την ανυπαρξία και την αδιαφορία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου να ασκήσει την μοναδική εκ του νόμου αρμοδιότητα που κατέχει, αυτήν της Πολιτικής Προστασίας, αναγκαστήκαμε να παρέμβουμε για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί.

Ο μονίμως διαμαρτυρόμενος Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος τόσο αρέσκεται να στέλνει σωρηδόν επιστολές διαμαρτυρίας και να παίζει το ρόλο του δήθεν κατατρεγμένου, περί άλλων τυρβάζει. Τρεις μέρες μετά τις καταστροφές, δεν είχε αναλάβει καμία πρωτοβουλία, πιθανότατα δε, ούτε καν είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί στην Κάσο, αφού ήταν βαριά απασχολημένος στο να περιφέρεται στα πανηγύρια, να βγάζει  λογύδρια και να ποζάρει σε φωτογραφήσεις.

Με την στάση της ανυπαρξίας και της αδιαφορίας, που δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει,  εξέθεσε την Πολιτική Προστασία και τον θεσμό που υποτίθεται ότι υπηρετεί.

Για να καλύψουμε το κενό της άσκησης της μοναδικής εκ του νόμου αρμοδιότητας που έχει ο Χαράλαμπος Κόκκινος, αναγκαστήκαμε για μια ακόμη φορά να παρέμβουμε, για να βοηθήσουμε το νησί της Κάσου να ανταπεξέλθει στις επιπτώσεις των έντονων καιρικών φαινομένων, όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν στην Λέρο και στην Πάτμο, όπου και πάλι ο κ. Κόκκινος ήταν επιδεικτικά απών»

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα σε σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και  Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, όπου συμμετείχαν  ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Μαριάς, ο Σύµβουλος Τεχνικής Υποστήριξης της ∆/νσης Τεχνικών Έργων ∆ωδεκανήσου κ. Νίκος Οικονόμου και ο Προϊστάµενος ∆/νσης ∆ιοικητικών & Οικονοµικών ∆ωδεκανήσου κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης,  εξετάστηκαν τα αιτήματα του Δήμου Κάσου και αποφασίστηκε η παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε δύο φάσεις.

Κατ’ αρχήν, με την άμεση αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου του νησιού, στο πλαίσιο υφιστάμενης εργολαβικής σύμβασης αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, που έχει συνάψει η Περιφέρεια για την Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου  – Κάσου. Σε δεύτερο επίπεδο, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας θα μεταβεί εντός των ημερών στο νησί, για την καταγραφή των ζημιών, η αποκατάσταση των οποίων απαιτεί την εκπόνηση μελετών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments