Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Αντιμετωπίστε μόνιμα τις ευρυαγγείες

Αντιμετωπίστε μόνιμα τις ευρυαγγείες

0
Dodekanisos

Οι ευρυαγγείες είναι κυρίως αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί μεγάλο ποσοστό των γυναικών. Τα μικρά κόκκινα τριχοειδή αγγεία καταστρέφουν πολλές φορές την εικόνα μιας τέλειας επιδερμίδας ενώ εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος, κυρίως στους μηρούς και τις κνήμες, αλλά και στο πρόσωπο.

Όπως εξηγεί η δερματολόγος και Επιστημονική Διευθύντρια της υπερσύγχρονης δερματολογικής κλινικής CosmeticDermaMedicine, Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, οι σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης των ευρυαγγειών και τα ειδικά laserμπορούν να εξαλείψουν πλήρως το πρόβλημα.

Οι ευρυαγγείες ποδιών οφείλονται σε ποικίλους παράγοντες, όπως η ορθοστασία, ορμονικοί παράγοντες, η εγκυμοσύνη, η φλεβική ανεπάρκεια, η παχυσαρκία, κάποιος τραυματισμός και η κληρονομικότητα ενώ μέθοδοι αποτρίχωσης, όπως το κερί ή αποτριχωτικές μηχανές, επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο μπορεί να σχετίζονται με ροδόχρου ακμή, υπέρμετρη έκθεση στον ήλιο, τραυματισμούς ή χρόνια χρήση κορτιζόνης. Ευρυαγγείες στο πρόσωπο επίσης εμφανίζονται μετά από χρήση κεριού ή μη ιατρικές μεθόδους καθαρισμού με ατμό στο δέρμα του προσώπου.

 

Αντιμετώπιση Ευρυαγγειών:

 

Η θεραπεία ευρυαγγειών γίνεται κυρίως με δύο μεθόδους, τη θεραπεία ευρυαγγειών με σκληροθεραπεία και τη θεραπεία ευρυαγγειών με laser.

 

Θεραπεία ευρυαγγειών με σκληροθεραπεία

Προτιμάται σε περιπτώσεις αγγείων διαμέτρου άνω των 2 χιλιοστών, καθώς και σε κιρσοειδείς φλέβες ποδιών και αποτελεί μια ασφαλή, ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης των ευρυαγγειών στα κάτω άκρα. Κατά τη διαδικασία δεν απαιτείται κάποια μορφή αναισθησίας, ή νοσηλεία, ή απουσία από τις καθημερινές δραστηριότητες ενώ γίνεται με την έγχυση ειδικών σκληρυντικών ουσιών ενδοφλέβια στα διατεταμένα φλεβικά στελέχη των κάτω άκρων. Για την επίτευξη ενός ολοκληρωμένου και αισθητικά άρτιου αποτελέσματος απαιτούνται 2-6 συνεδρίεςανάλογα την περίπτωση, ενώ πρέπει να μεσολαβεί χρονικό 4 περίπου εβδομάδων. Μετά το τέλος κάθε συνεδρίας συστήνεται η χρήση πιεστικού καλσόν ή κολλάν για 2-3 ημέρες.

Θεραπεία ευρυαγγειών με laser

Η θεραπεία laser για ευρυαγγείεςκερδίζει τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο έδαφος καθώς μπορεί να επιτευχθούν άριστα αποτελέσματα υπό τις κατάλληλες συνθήκες, καθώς τα νεότερα laser ευρυαγγειών είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση αγγείων διαμέτρου 1-2 χιλιοστών ή αγγείων ανθεκτικών σε άλλες μεθόδους, όπως η σκληροθεραπεία.Τα laser ευρυαγγειών εκπέμπουν σε συγκεκριμένο μήκος κύματος, ώστε να απορροφώνται καλύτερα, αφού η ενέργεια του λέιζερ απορροφάται από την αιμοσφαιρίνη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τα τριγύρω χρωμοφόρα στοιχεία, εισχωρώντας έτσι σε μεγάλο βάθος των υπό θεραπεία αγγείων.Η χρήσηαντηλιακού μετά τη θεραπεία είναι απαραίτητη για την αποφυγή μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από το σχήμα, το μέγεθος και την εντόπιση των ευρυαγγειών. Συνήθως απαιτούνται γύρω στις 2-4 θεραπείες προκειμένου να καθαριστούν και τα πιθανά υπολείμματα των παθολογικών αυτών αγγείων.

  • Τα πλεονεκτήματατου laserγια ευρυαγγείες σε σχέση με τη σκληροθεραπεία είναι ότι το πρώτο δεν οδηγεί σε εκχυμώσεις, φαινόμενο πολύ συνηθισμένο στην σκληροθεραπεία.
  • Επιπλέον μπορεί με ασφάλεια να γίνει και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και σε ελαφρώς μαυρισμένες επιδερμίδες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.cosmeticdermamedicine.gr

Ή καλέστε:

Αθήνα: 210 6980451

Κηφισιά: 210 6232220

Θεσσαλονίκη: 2310 224240

Πάτρα: 2610 226562

Ρόδος: 22410 32700

Λεμεσός: +357 25251040

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments