Αρχική Επικαιρότητα Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η γυναικοκτονία στην Ελλάδα

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η γυναικοκτονία στην Ελλάδα

0
Dodekanisos

Δεν είμαστε όλες εδώ! Λείπουν οι δολοφονημένες…

Άλλο ένα απεχθές έγκλημα στη Φολέγανδρο, με θύμα μια νεαρή γυναίκα την Γαρυφαλλιά, αποτελεί την πιο πρόσφατη υπόθεση γυναικοκτονίας που συγκλονίζει. Πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και αναρωτάται κανείς πόσες ακόμα γυναίκες θα πέσουν θύματα στα χέρια τεράτων που δημιουργεί η πατριαρχική αντίληψη μέσα στην κοινωνία της Ελλάδας.

 

Με τις μνήμες από τη σοκαριστική δολοφονία της 20ρονης Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά να είναι νωπές ακόμα, δυστυχώς είναι σχεδόν βέβαιο πως αυτή η μάστιγα δεν έχει τέλος. Η γυναικοκτονία στην Ελλάδα έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας και αναδεικνύεται ίσως στο μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας.

Ανάρτηση στα social media έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου τονίζοντας πως τέτοια περιστατικά “γεννούν σοβαρές ανησυχίες για την έκταση των φαινομένων αυτών στη χώρα μας

Την έσπρωξε στο γκρεμό και την άφησε αβοήθητη να πνιγεί

Ο 30χρονος, ο οποίος συνελήφθη μια ημέρα μετά τον εντοπισμό του πτώματος της άτυχης γυναίκας, ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναμένεται να διευκρινιστούν στις δικαστικές αίθουσες, το τέρας έσπρωξε την άτυχη κοπέλα, όταν καυγάδισαν έντονα, με αποτέλεσμα η νεαρή γυναίκα να γκρεμοτσακιστεί στα βράχια και να καταλήξει αναίσθητη στη θάλασσα. Μάλιστα η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει πως η Γαρυφαλλιά πέθανε από πνιγμό και εκτιμάται πως η γυναίκα ήταν ζωντανή όταν βρέθηκε στο νερό. Ο ίδιος ο 30χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως κατέβηκε στο σημείο που έπεσε η Γαρυφαλλιά την είδε ακίνητη και έφυγε χωρίς να σκεφθεί να παρέχει βοήθεια.

Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας έχουν ορίσει ως δικηγόρο τον Αλέξη Κούγια για την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του 30χρονου καθ’ ομολογία δράστη της ανθρωποκτονίας. Ο Αλέξης Κούγιας, μίλησε για την υπόθεση τονίζοντας πως υπάρχουν και άλλες πτυχές στην υπόθεση καθώς ο δράστης φέρεται να παρακολουθούσε τις συνομιλίες και τα μηνύματα στο κινητό της άτυχης Γαρυφαλλιάς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments