Ανεβάζουν επικύνδινα το θερμόμετρο οι Πολωνοί στα σύνορα!

0
Dodekanisos

AΈνα τάγμα του μηχανικού θα αναπτύξει η Πολωνία στην πόλη Augustow, που βρίσκεται μεταξύ της Λευκορωσίας και της περιοχής Καλίνινγκραντ της Ρωσίας, δήλωσε στο Twitter ο υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak .

«Σύντομα θα δημιουργηθεί ένα τάγμα σκαπανέων στο Augustow. Αυτή είναι μια άλλη στρατιωτική μονάδα που χτίζουμε από την αρχή, και, σας διαβεβαιώνω, όχι η τελευταία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Blaszczak επισκέφθηκε τον Augustow και ενθάρρυνε τους νέους να ενταχθούν στο νέο τάγμα. Οι προσλήψεις, είπε, θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Η νέα στρατιωτική μονάδα θα φυλάει τον ισθμό Suwałki, με την Πολωνία να κατηγορεί τη Ρωσία ότι θέλει να τον πάρει κοιτάζοντας όλο και πιο ανυπόμονα.

Όπως σημείωσε πάντως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, οι Πολωνοί ηγέτες σχεδιάζουν να σχηματίσουν έναν συνασπισμό υπό την κάλυψη του ΝΑΤΟ και να παρέμβουν στη σύγκρουση στην Ουκρανία προκειμένου να οικειοποιηθούν «ένα πιο μεγάλο κομμάτι» για τους εαυτούς τους. Επιπλέον, πρόσθεσε, η Βαρσοβία ονειρεύεται να προσαρτήσει λευκορωσικά εδάφη, αλλά η εξαπολύηση επιθετικότητας κατά της Λευκορωσίας θα σήμαινε επιθετικότητα κατά της Ρωσίας. Και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να προστατεύσει τον εαυτό της, τόνισε ο Πούτιν.

Το κλίμα γύρω από τα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας άρχισε να επιδεινώνεται όταν μισθοφόροι από την ομάδα Wagner αποβιβάστηκαν στη Λευκορωσία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments