Ανένδοτος ο Ζελένσκυ, “όχι στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία”

0
Dodekanisos

Ανένδοτος στο ενδεχόμενο ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, είναι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι παρά την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Sun.
«Είναι δύσκολο στο πεδίο της μάχης; Ναι. Αλλά να κάνεις φίλους ή να μπεις στο διπλωματικό τραπέζι τώρα με τη Ρωσία; Όχι!. Η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να σταματήσει τη μάχη, επομένως, δεν μιλάμε για ειρήνη με οποιοδήποτε τίμημα».

Στις 4 Νοεμβρίου, το NBC, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ άρχισαν να συζητούν με την Ουκρανία για πιθανές ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία και για το τι θα έπρεπε να εγκαταλείψει το Κίεβο για έναν συμβιβασμό. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, οι αξιωματούχοι «μιλούσαν ήσυχα με την ουκρανική κυβέρνηση για το τι θα μπορούσαν να συνεπάγονται πιθανές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία».

Από τη δική του πλευρά πάντως, ο Ζελένσκι διέψευσε αυτές τις αναφορές κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρισκόταν στο Κίεβο για επίσκεψη, υποστηρίζοντας ότι κανένας ηγέτης των Ηνωμένων Πολιτειών ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ασκούσε πίεση στην Ουκρανία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments