Αρχική Εκδηλώσεις «Αναφορά στον Γκρέκο» Nίκου Καζαντζάκη. Με τον Τάκη Χρυσικάκο και την Γεωργία...

«Αναφορά στον Γκρέκο» Nίκου Καζαντζάκη. Με τον Τάκη Χρυσικάκο και την Γεωργία Νταγάκη

0
Dodekanisos

Σήμερα τελικά η θεατρική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο», που από λάθος στο πρόγραμμα  εμφανιζόταν να γίνεται στις 15 Σεπτεμβρίου, όπως είχαμε γράψει.

25 Σεπτεμβρίου- Κινηματοθέατρο Ρόδον-21:30.

Το 2017 ανακηρύχθηκε ” Έτος Νίκου Καζαντζάκη¨ με την αφορμή τα 60 χρόνια από το θάνατο του. Η «Αναφορά στον Γκρέκο», το τελευταίο έργο τού μεγάλου Έλληνα συγγραφέα σε μια συγκλονιστική μουσικοθεατρική παράσταση κλείνει για το 2017 το ‘’φωτεινό’’ Φεστιβάλ της Ρόδου.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Η «Αναφορά στον Γκρέκο» είναι ένα συναρπαστικό αυτοβιογραφικό έργο του . Ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια και σταματά στην ημέρα της «κρητικής ματιάς» και στη σύλληψη της Οδύσσειας. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος,που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και η Γεωργία Νταγάκη, που με τη λύρα και το τραγούδι της συνομιλεί με τους πρωταγωνιστές του έργου, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!

Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.

Στις 4 Ιουνίου 2015, ύστερα από πρόσκληση του τομέα πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η παράσταση παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες.

Ανάμεσα στις διθυραμβικές κριτικές που εισέπραξε η παράσταση ξεχωρίζει αυτή του Κώστα Γεωργουσόπουλου, επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέα και κριτικού θεάτρου που μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:

“Σε μια εποχή που η παιδεία μας χωλαίνει και το σχολείο έχει γίνει μια αποθήκη ετοιματζίδικων γνώσεων μαζικής κατανάλωσης, είναι παρηγοριά να έρχεται το θέατρο να αποκαταστήσει το άλλοτε αυτονόητο καθήκον του σχολείου.

Ο Καζαντζάκης αφηγούμενος την πορεία του από την απορία στην μεγάλη απορία, από τον έναν ανήφορο στον άλλο ανήφορο, από τη μια δίψα στην άλλη δίψα, περνάει και βρέχει τη γλώσσα του σε πηγάδια, βρύσες, ρυάκια, ποταμάκια και ωκεανούς: τον Όμηρο, τον Αισχύλο, τον Ηράκλειτο, το Χρήστο, τον Προμηθέα, τον Βούδα, τον Λένιν, τον Αλέξη Ζορμπά, τον ΠαναΐτΙστράτι και τον ανελέητο, αυστηρό και πείσμονα Μιχάλη, τον πατέρα του, αυτόν το χαρακτήρα σαν δίκοπο κρητικό λάζο.

Η παράσταση παίρνει βάθος με την από σκηνής, δίκην χορικών, παρουσία της θαυμάσιας τραγουδίστριας Γεωργίας Νταγάκη.

Θα έπρεπε να οδηγηθούν όλοι μαθητές της χώρας στο ρεσιτάλ του Χρυσικάκου. Ας το αποτυπώσει σε βίντεο η ΕΡΤ και ας το διανείμει στα λύκεια της χώρας.”

Ταυτότητα παράστασης
Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος.
Συνεργάτης – σκηνοθέτης: Εμμανουέλα Αλεξίου.
Επιλογές τραγουδιών: Χαϊνης Δημήτρης Αποστολάκης – Γεωργία Νταγάκη.
Καλλιτεχνική Επιμέλεια Δημήτριος Μίχαλος

Πληροφορίες
Είσοδος 08:00μμ
Έναρξη 09:30μμ
Θέσεις περιορισμένες

Τιμές εισιτηρίων :
Τα πρώτα 200 εισιτήρια στα σημεία προπώλησης και μέχρι εξαντλήσεως τους 12,00€
Γενική είσοδος 15,00€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

  • The Lab –Γρίβα 94
  • Κιόσκι – Θεάτρου Μεσαιωνικής Τάφρου
  • Vodafone Κεντρικό –Αμερικής
  • Μιχάλης Παπαβασιλείου ΚΟΡΝΙΖΕΣ Αμερικής 27
  • ΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ
  • Γρηγόρης –Ιαλυσός

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

  • Alafakis Delivery – Καλυθιές
  • “O πραματευτής” – Αφάντου
  • Wind Αρχάγγελος.

Το ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης θα ανοίξει στις 07:30μμ.

Σε περίπτωση που ο καιρός δεν το ευνοεί η παράσταση θα μεταφερθεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments