Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Αναδιπλώθηκε η ΕΠΣΔ

Αναδιπλώθηκε η ΕΠΣΔ

0
epsd
Dodekanisos
Αναδιπλώθηκε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου στο θέμα με την συμμετοχή των μικρών ποδοσφαιριστών στα παιχνίδια των τοπικών μας πρωταθλημάτων (Α’ και Β’ Κατηγορία). Μετά από αρκετές αντιδράσεις σωματείων στο, αρχικό σχεδιασμό (ένας του 1995 και ένας του 1993), η Ένωση αποφάσισε να διαμορφώσει την απόφαση της ως εξής: Θα είναι υποχρεωτικό να αγωνίζεται στην ενδεκάδα ένας του 1994 και να υπάρχει στην 18αδα ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που να έχει γεννηθεί το 1995 και μετά. Ειδικότερα, η απόφαση έχει ως εξής:
ΑΡΙΘΜΟΣ   ΝΕΑΡΩΝ  ΠΟΔ/ΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
α) Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την παρ.8 του άρθρου 19  του ΚΑΠ τα  Σωματεία  Α και  Β  κατηγορίας  υποχρεούνται   στους  αγώνες   πρωτ/τος  και  κυπέλλου   να χρησιμοποιούν  ένα (1) ποδοσφαιριστή  γεννηθείς 1994 και μεταγενέστερα   που  έχει  δικαίωμα  να  αγωνίζεται   σε  ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ   ΕΘΝΙΚΕΣ  ΟΜΑΔΕΣ, ο όποιος θα μετέχει υποχρεωτικά στον διεξαγόμενο αγώνα, συνεχώς και καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού.  Και ένας ποδοσφαιριστής γεννηθείς το 1995 και μεταγενέστερα στην δέκα οκτάδα (φύλλο αγώνα)  υποχρεωτικά. Απαγορεύεται η συμμέτοχη σε αγώνα οι αγώνες του πρωταθλήματος  και κυπέλου της Γ κατηγορίας  περισσότερων των δυο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα έξη (36) ετών. Άρθρο 37 παρ,5, ΚΑΠ.
Β) Εφόσον διαπιστωθεί παράβαση της διάταξης αυτής πριν από την έναρξη του αγώνα ,ο διαιτητής υποχρεούται να μην τελέσει  αυτόν, σε βάρος δε της υπαίτιας η των υπαίτιων ομάδων επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το άρθρο 21 του ΚΑΠ. Κυρώσεις,  εφόσον όμως η ιδία παράβαση πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια, του αγώνα ,λογίζεται ως αντικανονική συμμετοχή ,στην υπαίτια δε ομάδα επιβάλλεται μετά από ένσταση ,η προβλεπόμενη από το άρθρο 23 παρ.11 του ΚΑΠ. Κύρωση. Σε κάθε περίπτωση ο διαιτητής που επιτρέπει την τέλεση του αγώνα χωρίς την συμμετοχή του ποδοσφαιριστή γεννηθείς το 1994 και μεταγενέστερα  η περισσότερων των δυο(2) ποδοσφαιριστών για την Γ κατηγορία  άνω των Τράντα έξη (36) ετών ,τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον τριών (3)μηνών.
Γ) Σε  περίπτωση  αποβολής   του ποδοσφαιριστή γεννηθείς το 1994 και μεταγενέστερα για την Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     ο   αγώνας   συνεχίζεται  χωρίς    αυτόν.  Το σωματείο δεν υποχρεούται ,στην περίπτωση αυτή, να συμπληρώσει τον αριθμό των ποδοσφαιριστών της κατηγορίας αυτής.
Δ) Για τον προσδιορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών ,ως χρονολογία γέννησης τους θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης τους.
Διευκρινίζεται  ότι   οι   ποδ/στες   που   έχει  γεννηθεί   το  1994 και 1995 ανήκουν  στην  κατηγορία   αυτή   έως το  τέλος     της  ποδ/κής  περιόδου  2011-2012. 
Δύναται   να  αντικατασταθεί  ο ποδοσφαιριστής    μόνο  με   ποδοσφαιριστή   που   έχει   δικαίωμα   να   αγωνίζεται   σε  ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ   ΕΘΝΙΚΕΣ  ΟΜΑΔΕΣ  της  ίδιας   ηλικίας .
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments