“Αν η Πολωνία ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία, οι πόλεις της θα καταστραφούν”

0
Dodekanisos

Η επιθετική πολιτική των πολωνικών αρχών, με έναν αδύναμο στρατό, μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες μεταξύ των Πολωνών και τελικά στην καταστροφή των πόλεων τους. Αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Σκοτ ​​Ρίτερ σε συνέντευξή του που παραχώρησε.
«Η Ρωσία δεν απειλεί την Πολωνία, όπως η Λευκορωσία. Η Πολωνία είναι η μόνη που απειλεί. Ξέρετε, οι ανόητες ενέργειες οδηγούν σε ανόητα αποτελέσματα, τα οποία θα εκφραστούν σε νεκρούς Πολωνούς πολίτες και κατεστραμμένες πολωνικές πόλεις», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Ρίτερ συμβούλεψε τους Πολωνούς να ανοίξουν το βιβλίο της ιστορίας και να θυμηθούν πόσοι στρατοί κατέλαβαν τα εδάφη τους λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας.
«Ήσουν το πεδίο της μάχης και πλήρωσες το τίμημα. Οι πόλεις σας καταστράφηκαν, παιδιά έμειναν χωρίς γονείς και μεγάλωσαν σε ορφανοτροφεία. Έχετε δει τη μείωση του πληθυσμού. Τώρα είστε επιτέλους σε μια ευημερούσα θέση, είστε μέρος της ευρωπαϊκής κοινότητας, η οποία, όπως όλοι ήλπιζαν, έχει εγκαταλείψει την έννοια της ευρωπαϊκής σύγκρουσης. Κι όμως, εσείς είστε αυτοί που αυτή τη στιγμή προωθείτε αυτό το concept», σημείωσε ο ειδικός. Ο Ρίτερ τους προέτρεψε επίσης να θυμούνται ότι έχουν ένα μάλλον αδύναμο στρατιωτικό δυναμικό, το οποίο στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να οργανώσει μια όμορφη παρέλαση, ωστόσο, στον πόλεμο, οι Πολωνοί στρατιώτες δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments