Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Άλλο ένα ιστιοπλοϊκό γεγονός

Άλλο ένα ιστιοπλοϊκό γεγονός

0
rodos cup3
Dodekanisos

Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου, το ιστιοπλοϊκό πρωτάθλημα 2013 που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘ Ρόδου). Τις δυο ημέρες αυτές θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας ΤΡΙΓΩΝΑ 2013. Πρόκειται για ένα διήμερο τεχνικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο και συγκεκριμένα στο κόλπο της Ιξιάς. Αποτελείται από 4 συνολικά ιστιοδρομίες τύπου όρτσα – πρίμα. Τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν από 2 ιστιοδρομίες. Η εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας της κάθε ημέρας θα δίνεται στις 10:00 π.μ. και η δεύτερη ιστιοδρομία θα ακολουθεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης.
Όσοι βρεθούν στις δυτικές ακτές της πόλης αλλά και στον λόφο του Μόντε Σμιθ θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν όμορφες εικόνες από τα 15 περίπου ιστιοπλοϊκά σκάφη, τους κυβερνήτες και τα πληρώματά τους που θα λάβουν μέρος στον αγώνα και θα διανύουν την διαδρομή των 6 περίπου ναυτικών μιλίων που θα στηθεί πολύ κοντά στις ακτές.
Ο αγώνας ΤΡΙΓΩΝΑ 2013 είναι ο επόμενος αγώνας του Πρωταθλήματος του ΑΣΙΑΘΡ μετά τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα RODOS CUP 2013 που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 26 Ιουλίου και είχε μεγάλη επιτυχία αφού έλαβαν μέρος σε αυτόν 58 σκάφη και 385 ιστιοπλόοι. Στη συνέχεια ακολούθησε ο Αύγουστος, μήνας ξεκούρασης για τα περισσότερα πληρώματα του ΑΣΙΑΘΡ.
Παρόλ΄ αυτά ορισμένα σκάφη του Συλλόγου, τον μήνα αυτό πήραν μέρος σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες μακριά από την Ρόδο, με πολύ καλά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα 3 σκάφη του ΑΣΙΑΘΡ, ταξίδεψαν πολύ μακριά, στο κεντρικό Αιγαίο, και έλαβαν μέρος στην Aegean Regatta 2013 που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 23 Αυγούστου με σταθμούς τα νησιά Μυτιλήνη, Λήμνο, Σκύρο και Σκόπελο. Ο αγώνας ήταν αρκετά δύσκολος, με μεγάλο ανταγωνισμό και με πολύ ισχυρούς ανέμους αλλά τα ροδίτικα σκάφη κατάφεραν για άλλη μια φορά να διακριθούν ανάμεσα σε 82 σκάφη από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για το BLUE SHARK με κυβερνήτη τον Αναστάσιο Φώτη που έλαβε την 7η θέση στην κατηγορία ORC div1, το ΑΡΜΙΔΑ με κυβερνήτη τον Λευτέρη Κουμπιάδη που έλαβε την 15η θέση στην κατηγορία ORC CLUB div1 και το DAS BOOT με κυβερνήτη τον Δημήτρη Σταματά που κατέκτησε την 9η θέση στην κατηγορία ORC CLUB div2.
Επίσης το σκάφος ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη, έλαβε μέρος στον αγώνα «LORYMA CUP 2013» που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Σύλλογος του Μαρμαρίς στην Τουρκία από 18 έως 24 Αυγούστου. Το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ πήρε μόνο πρώτες θέσεις και στις 5 ιστιοδρομίες στην κατηγορία IRC-III και κατέκτησε φυσικά και την 1η θέση στην γενική κατάταξη της κατηγορίας.
Όσον αφορά τον αγώνα ΤΡΙΓΩΝΑ 2013, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συγκέντρωση κυβερνητών στο γραφείο του ΑΣΙΑΘΡ στην Μαρίνα Μαντρακίου, όπου θα δοθούν οι οδηγίες πλου και τυχόν διευκρινήσεις στους συμμετέχοντες από την Επιτροπή Αγώνα. Λεπτομέρειες για τον αγώνα και για το ιστιοπλοϊκό πρωτάθλημα του ΑΣΙΑΘΡ έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου – www.asiathr.gr.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments