Αρχική Videos Αιφνίδια στο Κίεβο ο Biden, υποσχέθηκε και άλλη βοήθεια στην Ουκρανία

Αιφνίδια στο Κίεβο ο Biden, υποσχέθηκε και άλλη βοήθεια στην Ουκρανία

0

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν ο οποίος συναντήθηκε με τον Βολόντιμρ Ζελένσκι. Οι δυο άνδρες συζήτησαν την παροχή όπλων μεγαλύτερου βεληνεκούς στην Ουκρανία με τον Μπάϊντεν να υπόσχεται και επιπλέον βοήθεια μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων. Παράλληλα τόνισε ότι οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να είναι δίπλα στην Ουκρανία στη σύγκρουση».

«Καθώς ο κόσμος ετοιμάζεται να τιμήσει την επέτειο ενός έτους από τη βάναυση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, βρίσκομαι σήμερα στο Κίεβο για να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Ζελένσκι και να επιβεβαιώσω την ακλόνητη και ακλόνητη δέσμευσή μας στη δημοκρατία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε και τα εξής:

«Ένα χρόνο αργότερα, το Κίεβο παραμένει όρθιο και η Ουκρανία. Και η Αμερική στέκεται μαζί σας και ο κόσμος είναι δίπλα σας. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος χερσαίος πόλεμος στην Ευρώπη τα τρία τέταρτα του αιώνα και καταφέρνετε ενάντια σε όλες και κάθε προσδοκία εκτός από τη δική σας».

Σημειώνεται ότι ο Μπάιντεν ανακοίνωσε εκτός από τη βοήθεια μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων για την Ουκρανία, οβίδες, αντιαρματικούς πυραύλους, ραντάρ εναέριας επιτήρησης, αλλά κανένα νέο προηγμένο όπλο που αναζητούσε το Κίεβο. Η Δύση είναι φανερό ότι είναι απρόθυμη να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στη ζώνη της σύγκρουσης, φοβούμενη μια κλιμάκωση σε συμμαχικές χώρες του ΝΑΤΟ, κάτι που ενδεχομένως να ενεργοποιήσει τις διατάξεις του Άρθρου 5 της συμμαχίας ότι μια επίθεση σε έναν θεωρείται επίθεση εναντίον όλων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments