Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Αιχμές στην Βρετανική κυβέρνηση για …φακέλωμα πολιτών!

Αιχμές στην Βρετανική κυβέρνηση για …φακέλωμα πολιτών!

0
Dodekanisos

Η Βρετανική κυβέρνηση κατηγορήθηκε ότι στοχεύει να εφαρμόσει κρυφά ένα “εθνικό πρόγραμμα ταυτότητας”, αφού συνεργάστηκε με μια εταιρεία που υποστήριξε τη μετατροπή των διαβατηρίων εμβολίων σε έγγραφο πολλαπλών χρήσεων.

Η Entrust, μια εταιρία πληροφορικής που τιμολογείται ως «παγκόσμιος ηγέτης στις ταυτότητες, τις πληρωμές και την προστασία δεδομένων», ανατέθηκε σε σύμβαση από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας τον περασμένο μήνα για να εργαστεί στο σύστημα πιστοποιητικών εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εταιρεία έλαβε 250.000 £ (346.000 $) για την παροχή υπηρεσιών cloud-computing για το σύστημα πιστοποίησης της κυβέρνησης, ανέφερε το iNews. Η σύμβαση αναμένεται να λήξει τον Μάρτιο του 2022, αλλά η κυβέρνηση έχει την επιλογή να την παρατείνει για ένα ακόμη έτος.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η απόδειξη του εμβολιασμού θα είναι «απαραίτητη» για τα διεθνή ταξίδια και τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αναφερθεί αναφορές που ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να απαιτήσει το έγγραφο των ατόμων που παρακολουθούν αθλητικές εκδηλώσεις ή άλλες μεγάλες συγκεντρώσεις.

Κρίνοντας από τη θέση της Entrust για το θέμα, είναι πιθανό η κυβέρνηση να έχει ακόμη πιο φιλόδοξα σχέδια για το ψηφιακό πιστοποιητικό. Σε μια δημοσίευση του Φεβρουαρίου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εταιρείας, ο Jann Markey, διευθυντής μάρκετινγκ προϊόντων της Entrust, υποστήριξε ότι η έλευση των διαβατηρίων εμβολίων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ευκαιρία για την ανάπτυξη ενός εθνικού αναγνωριστικού ως μέρος της “υποδομής του νέου φυσιολογικού”.

«Εξετάστε μια εθνική στρατηγική ταυτότητας: Με την υποδομή και την επένδυση που απαιτούνται για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου διαβατηρίου εμβολίων, γιατί να μην επανατοποθετήσετε αυτήν την προσπάθεια σε ένα εθνικό πρόγραμμα ταυτότητας πολιτών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλούς παροχής κυβερνητικών υπηρεσιών, ασφαλών διασυνοριακών ταξιδιών και τεκμηρίωση του εμβολιασμού », αναφέρει το ιστολόγιο, το οποίο διερευνά διαβατήρια εμβολίων στον« μετα-πανδημικό κόσμο».

Συγκεκριμένα, η εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ έχει ήδη βοηθήσει την Αλβανία, τη Γκάνα και τη Μαλαισία να αναπτύξουν εθνικά συστήματα ταυτότητας, δήλωσε το iNews. Η συνεργασία της Entrust με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία μεταξύ των Βουλευτών αλλά και διάφορων οργανώσεων

Ο βουλευτής David Davis, ζήτησε ήδη εξήγηση από την κυβέρνηση. Είπε στο iNews ότι ήταν περίεργο το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας θα μπορούσε να ασχοληθεί με τέτοιες εταιρείες χωρίς πρώτα να λάβει άδεια από το Κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι ανησυχεί ιδιαίτερα ότι θα μπορούσε να δοθεί σύμβαση σε μια εταιρεία «με αυτήν την απαίσια στάση για την παρακολούθηση των πολιτών “

Ο πρώην ηγέτης του Συντηρητικού Sir Iain Duncan Smith επανέλαβε παρόμοια δυσαρέσκεια, ισχυριζόμενος ότι η σύμβαση έρχεται σε αντίθεση με τη «δηλωμένη θέση της κυβέρνησης».

Δείτε όλο το original άρθρο εδώ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments